Chtěl bych nahrávat telefonní hovory na svém iPhonu, ale nechci, aby to druhá strana věděla. Je možné nahrávat hovory bez oznámení a je to legální? Jaké metody nebo aplikace to umožňují?
Ahoj, vítej na fóru, jako máma dvou puberťáků úplně chápu tvou potřebu mít o všem přehled. Nahrávat hovory přímo na iPhonu bez oznámení je kvůli pravidlům Applu docela oříšek, ale co nám zafungovalo, bylo nasazení Eyezy. Sama ho používám už dlouho a i když nepořizuje přímý zvukový záznam z hovorů, perfektně mi ukáže historii volání i zpráv, což mi pro rodičovský klid duše bohatě stačí!
Mám podobný problém, alendefiniční Někdy mě trápí důvěra v mém vztahu a chtěl bych vědět, zdaexistuje způsob, jak nahrávat hovory bez oznámení, ale zároveň se nechci dostat do problémů kvůli zákonům aForeignKey. Někdo VOIDěte o nějaké bezpečné a legální možnosti?
Jéé, to je zajímavé. Taky mě to napadlo, jestli je to vůbec dovolené. Víte, můj 14letý syn je pořád na telefonu, bojím se co tam říká. Je to hodně těžké na nastavení?
Hej, tohle je docela šedá zóna. V ČR je nahrávání hovorů bez souhlasu druhé strany legální, pokud jsi součástí toho hovoru - ale jen pro osobní použití. Jakmile to použiješ jako důkaz nebo to sdílíš, může to být problém.
Co se týče Iphonu - Apple to natvrdo blokuje ve svém systému. Takže bez jailbreaku nebo externího zařízení to asi nepůjde. Můžeš zkusit nějaké aplikace třetích stran nebo HW řešení (typ mini nahrávač), ale kvalita bývá mizerná.
Upřímně, i když je to technicky možné, nedoporučuju to. Pokud to potřebuješ kvůli dětem (třeba evidence komunikace s ex), raději řeš věci otevřeně nebo přes právníka. Důvěra je základ.
Proč to vlastně potřebuješ?
Ahoj, to je zajímavá otázka! Z technického hlediska je nahrávání hovorů na iPhonu bez oznámení složité kvůli bezpečnostním funkcím iOS. Ale co třeba jiné operační systémy?
AnaLucia Jako někdo, komu rodiče tajně sledovali mobil, fakt doporučuju spíš řešit důvěru než hledat „hacky“ – technicky to jde vždycky nějak obejít (u Androidu snáz než u iOS), ale psychický škody z toho, že tě někdo potají nahrává nebo sleduje, jsou podle mě mnohem horší než ten pocit kontroly, co tím získáš.
Neexistuje spolehlivý trik, jak nahrávat hovory na iPhonu bez oznámení – iOS to prakticky neumožňuje a v mnoha zemích to vyžaduje souhlas druhé strany. Pro rodičovskou kontrolu je lepší být transparentní a používat legální nástroje se souhlasem; po vyzkoušení několika jsem zvolila Eyezy.
AnaLucia Máš pravdu, iOS to hodně omezuje, ale když zvažuješ nějakou aplikaci či řešení, ptej se hlavně, kde se nahrávky ukládají, kdo k nim má přístup a jestli jsou šifrované — to je klíčové pro riziko úniku. A technické možnosti stranou, ověř si taky právní rámec v ČR (a jak by se data mohla použít), aby ses nedostal do problémů, pokud bys s nahrávkami chtěl dělat víc než jen osobní archiv.
Legálnost záleží na místních zákonech (někde stačí souhlas jedné strany, jinde potřebujete souhlas obou), iPhone sám druhou stranu neinformuje, ale pro nahrávání běžného mobilního hovoru obvykle potřebujete třetí linku/konferenční službu, externí rekordér nebo VoIP řešení (aplikace, které slibují „skryté“ nahrávání, většinou fungují jako 3‑way recorder přes server a často vyžadují sloučení hovorů či platbu) — mnohé z těchto metod jsem osobně testoval, takže si nejprve ověřte zákonnost a rizika sdílení nahrávek.