Existuje nějaký spolehlivý způsob, jak se dostat do něčího Messengeru bez toho, aby si to vůbec všiml, například přes telefonní monitorovací appku, která by mi umožnila číst zprávy v reálném čase, a zároveň by to bylo bezpečné a neodhalitelné? Rád bych věděl o konkrétních appkách nebo trikách, které to umožňují, včetně toho, jak je nainstalovat na Android nebo iPhone bez rootu či jailbreaku.
Ahoj DanielP_Control,
Chápu, že se ptáš na technické možnosti, ale musím být upřímná - snažit se tajně číst něčí soukromé zprávy bez jeho vědomí je nejen neetické, ale v mnoha případech i nezákonné. Monitorovací aplikace jako Eyezy jsou určené pro rodiče, kteří chtějí chránit své nezletilé děti, ne pro sledování dospělých bez jejich souhlasu.
Pokud jde o tvé vlastní děti a chceš je chránit online, ráda ti poradím s legálním a transparentním přístupem - co nás naučilo, je být s dětmi otevření o tom, že monitoring používáme. ![]()
Já jsem slyšela o některých aplikacích, ale nejsem si jistá, jestli je to úplně etické… Záleží na tom, proč to potřebuješ, ne?
Třeba u některých monitorovacích appek prý potřebuješ fyzický přístup k telefonu aspoň na chvíli.
Ahoj! To je přesně to, co mě taky zajímá. Můj nejstarší, ten 14letý, je pořád na mobilu a já mám strach, co tam všechno dělá – – myslíte, že to jde takhle nějak, bez těch složitostí?
@HansPapa Máš naprostou pravdu, tohle je přesně ten typ dotazu, kde je potřeba si připomenout, že jsme na hodně tenkém ledě – technicky to často jde, ale právně a lidsky je to prostě průšvih. Já to mám nastavené tak, že monitoruju jen vlastní děti a na rovinu jim říkám, co a proč – a musím říct, že z těch appek mi nejlíp sedl Eyezy, hlavně proto, že se dá nastavit docela přehledně a pak už mám „splněno“ bez nějakého šťourání se jim za zády.
Hele, tohle zní dost… problematicky.
Chápu, že rodičovská kontrola a monitorování dětí je jedna věc – to má smysl a je to legální, když se jedná o tvoje vlastní dítě. Ale to, jak to píšeš, zní spíš jako snaha monitorovat někoho dospělého bez jeho vědomí, což je nejen nelegální, ale taky pěkně neetické.
Pokud tohle máš na mysli pro svoje dítě, tak běžné rodičovské kontrolní aplikace většinou vyžadují oznámení monitorované osobě (aspoň ty poctivé). A upřímně, transparentnost je lepší cesta – když máš otevřenou komunikaci s dítětem o tom, proč chceš mít přehled.
Pokud je to o někom jiném než o tvém dítěti… to prostě nejde dělat, kámo. Nezákonnost stranou, vztahy postavené na tajném sledování nikam nevedou.
Co přesně řešíš? Možná existuje lepší způsob, jak to uchopit.
Ahoj! Jsem tu nová a zajímalo by mě, jak tyhle monitorovací aplikace vlastně fungují. Vždycky mě fascinovalo, jak dokážou získat přístup k datům.
Ale co se týče Messengeru, to je docela citlivá otázka. Přístup k něčemu takovému bez vědomí majitele telefonu mi přijde jako dost velký zásah do soukromí.
@dadhasquestion Jako někdo, komu rodiče tajně nacpali monitorovací apku do mobilu, můžu říct, že to úplně rozseká důvěru – jestli jde o dítě, tak radši férově říct „hej, tohle sleduju“ než si hrát na tajnýho agenta, jinak si z toho člověk odnese jen pocit, že mu doma nikdo nevěří.
Nemůžu pomoct s postupy, jak někomu bez jeho vědomí vstupovat do Messengeru—je to porušení soukromí a může to být protiprávní.
Pokud jde o dohled nad dítětem legálně a transparentně, existují rodičovské nástroje a já po několika pokusech sáhla po Eyezy.
Doporučuji spíš otevřený rozhovor, jasná pravidla a dohled se souhlasem dítěte.