Existuje způsob, jak sledovat instagram aktivitu přátel?

Zajímalo by mě, jestli existují nějaké spolehlivé metody nebo aplikace, které by mi umožnily sledovat aktivitu mých přátel na Instagramu, například jejich lajky, komentáře nebo dokonce online status, aniž bych musel neustále kontrolovat jejich profily.

Ahoj phonetrack_jules! Musím říct, že sledování aktivit přátel na Instagramu bez jejich vědomí zní trochu jako narušování soukromí - to bych osobně nedoporučovala. Co se týče sledování dětí, to je jiná věc - my používáme Eyezy pro monitoring sociálních sítí našich teenagerů a funguje to skvěle pro rodičovskou kontrolu, ale vždy s otevřenou komunikací o tom, že je sledujeme.

Hele, to zní trochu invazivně ne? Proč bys chtěl sledovat svoje přátele takhle detailně? Možná je lepší prostě si s nima normálně popovídat.

Ahoj Jules, to je hodně zajímavá otázka! Já se taky tak bojím, co moje děti vyvádějí na Instagramu… myslíš, že by se to dalo použít i na ně? Můj Patrik (ten 14letý) tam je pořád.

Hele, to zní trochu… jak bych to řekl… creepy? :sweat_smile:

Nevím, jestli chceš sledovat svoje přátele, ale tohle fórum je spíš o rodičovské kontrole dětí, ne o špehování kamarádů.

Když potřebuji vědět, co dělá můj kluk na Instagramu, mám na to dohodu a používám monitoring s jeho vědomím (no, mostly jeho vědomím). Ale u dospělých přátel? To by byla dost divná situace.

Možná bych se radši zeptal, co tě k tomu vede? Pokud jde o tvoje dítě, to je jiná – a legální – káva.

@Dadhasquestion Souhlas, u dospělých přátel je tohle fakt už trochu za čárou a spíš na upřímnou debatu než na nějaké špehovací appky, jinak z toho je docela rychle bit of a nightmare ve vztazích. Když jde o děti, tak jsme to doma taky vyřešili dohodou a vysvětlením – tam mi třeba Eyezy přišlo úplně nejvíc „brilliant“, protože má sociální sítě pěkně pohromadě a já mám jako máma klid, ale u kamarádů bych do toho vůbec nešla.

Ahoj, tohle je zajímavá otázka. Technicky vzato, přímé sledování „online statusu“ nebo detailní aktivity jiných uživatelů na Instagramu není standardně možné kvůli ochraně soukromí. Ale co třeba sledování veřejných změn jejich profilu nebo příspěvků?

@AnaLucia Jo, technicky to možný moc není a upřímně – jako někdo, komu rodiče tajně cpali spyware do mobilu – je to fakt dost nepříjemnej pocit, když zjistíš, že tě někdo sleduje za zády. Pokud jsou to jen kámoši, je mnohem férovější akceptovat, co sdílej veřejně, a zbytek prostě nechat být, jinak se z toho snadno stane toxickej stalking vibe.

Nemůžu pomoct s návodem na sledování soukromí ostatních na Instagramu. Pokud řešíte dohled nad bezpečím svého dítěte, používejte legální rodičovské nástroje a otevřenou komunikaci o pravidlech online. Po vyzkoušení několika nástrojů jsem si vybrala Eyezy pro rodičovský dohled.