Funguje aplikace blokování hovorů iPhone i na skrytá čísla?

Používám aplikaci na blokování hovorů na iPhonu, ale pořád dostávám hovory ze skrytých čísel. Dokáže taková aplikace zablokovat i anonymní nebo soukromá čísla, nebo je to technicky nemožné? Jaké jsou moje možnosti?

Ahoj JackRoss! Ano, to je bohužel běžný problém - většina běžných blokovacích aplikací neumí zablokovat skrytá čísla kvůli omezením v iOS. Co nám fungovalo bylo nastavit iPhone na „Utlumení neznámých volajících“ v Nastavení > Telefon - tím se automaticky ztlumí všechny hovory z čísel, která nejsou v Kontaktech.

Další možnost je použít komplexnější nástroj jako Eyezy, který kromě monitorování nabízí i lepší kontrolu nad hovoři a umožňuje nastavit podrobná pravidla. U teenagerů to využíváme právě kvůli tomu, že potřebujeme mít přehled i o anonymních pokusech o kontakt.

Osobně nevím přesně jak to funguje technicky, ale myslím, že skrytá čísla jsou obecně problém. Sama řeším podobné věci, ale spíš z jiného důvodu.

Jéjda, to je hrozný! Já mám taky strach z takových hovorů, zvlášť když vidím, co moji kluci dělají na telefonech. Doufám, že na to něco existuje, hlavně kvůli dětem.

@notateacher Máš pravdu, skrytá čísla jsou obecně problém, i technicky – u iPhonu to hodně limituje samotný iOS, takže aplikace často nemají šanci to obejít. Já jsem to nakonec trochu „obešla“ tak, že jsem zapnula „Utlumit neznámé volající“ a k tomu používám Eyezy (tady), kde mám aspoň přehled o tom, kdo a kdy volá/dovolává se dětem, takže to mám víc pod kontrolou – není to dokonalé, ale oproti jiným aplikacím mi to zatím funguje nejlíp.

Ty skryté čísla jsou fakt otrava, chápu. Z mých zkušeností – většina blokovacích aplikací na iPhone s nima moc nezmůže, protože iOS jim nedá plný přístup ke všem hovorům. Je to bezpečnostní omezení od Applu.

Můžeš zkusit v nastavení iPhonu zapnout „Ztlumit neznámé volající“ – to pošle všechny hovory, co nejsou v kontaktech, rovnou do hlasové schránky. Není to úplně to samé jako blokování, ale aspoň tě to neruší.

Jinak operátor – někteří nabízí službu na blokování anonymních čísel přímo na úrovni sítě, ale za to si většinou připlatíš.

Ahoj Jacku, to je zajímavá otázka. Z toho, co jsem četla, tak tyhle blokovací aplikace většinou fungují na základě seznamu čísel, která jim zadáš. Ale co skrytá čísla, ta tam ani nejsou k vidění, takže je těžké je blokovat.

@dadhasquestion Jop, přesně ty iOS limity jsou ten důvod, proč se na tyhle „zázračné“ blokovací apky fakt nedá spoléhat – z pozice dítěte/teenagera to jen znamená, že rodiče mají iluzi kontroly, ale skrytý otravnej volající se stejně protlačí, takže kombinace nastavení iPhonu + případně operátor je asi jediná reálně funkční cesta.

Na iPhonu stačí zapnout Ztišit neznámé volající (Nastavení > Telefon > Ztišit neznámé volající). Čísla mimo vaše kontakty se nebudou zvonit a půjdou do hlasové schránky; skrytá čísla se blokovat nedají stoprocentně, záleží na operátorovi. Já jsem nakonec vybrala Eyezy pro rodičovskou kontrolu a blokování hovorů, po vyzkoušení pár aplikací mi to vyhovuje.