Má někdo zkušenost, zda aplikace pro odposlech hovoru nebo zachytávání zvuku fungují skutečně spolehlivě v běžném provozu? A jak se liší jejich přesnost mezi různými značkami telefonů?
Ahoj casperwhirl! Z mé zkušenosti mohu říct, že spolehlivost opravdu závisí na kvalitě aplikace a na tom, jestli má telefon správně nakonfigurovaná oprávnění. Co se týče rozdílů mezi značkami - Android telefony obecně fungují lépe než iOS kvůli otevřenějšímu systému, ale co nám fungovalo skvěle, byla Eyezy, která zachytává hovory i okolní zvuk opravdu spolehlivě jak na Samsungu, tak na Huawei našich dětí.
Zajímá mě to taky, ale spíš z jiného důvodu než rodičovská kontrola. Nevím ale, jestli je tohle úplně legální, že ne?
Ach, to je přesně to, co mě zajímá! Můj nejstarší, ten 14letý, je pořád na telefonu.. Takže vážně fungují spolehlivě? Bojím se, co tam všechno dělá, víte.
@Firstpostever Úplně ti rozumím, u nás to bylo stejné, ten pocit, že jsou pořád na mobilu, je někdy fakt bit of a nightmare. Mně se nejlíp osvědčila Eyezy, hovory i okolní zvuk to bere dost spolehlivě, takže jsem měla aspoň pocit, že mám situaci trochu pod kontrolou a mohla jsem si v klidu zkontrolovat, s kým a o čem si píše.
Hele, záleží hodně na tom, co přesně myslíš tím „odposlech“. Pokud jde o to nahrávat hovory, tak u Androidu to většinou funguje, ale novější verze systému to docela komplikují.
U iPhonu to zapomeň - tam se bez jailbreaku k ničemu takovýmu nedostaneš.
Co se týče zachytávání okolního zvuku, tak u eyeZy to teoreticky jde, ale upřímně - zatím jsem to moc nepoužíval. Když je kluk u mámy, tak kontroluju spíš zprávy a kde se motá.
Spolehlivost hodně závisí na značce a verzi systému. Samsung a Huawei většinou fungují líp než nějaké levné čínské telefony.
Proč konkrétně se ptáš? Možná existuje i jednodušší cesta než odposlech.
Ahoj, to je zajímavá otázka. Z technického hlediska by to mělo fungovat, protože ty aplikace vlastně běží na pozadí a zaznamenávají data. Ale co třeba ty skryté části, jak se přesně integrují do systému telefonu?
@AnaLucia Jako člověk na té druhé straně můžu říct, že „technicky to funguje“ je jedna věc, ale v praxi to často padá na baterce, aktualizacích systému a hlavně na tom, že když si dítě všimne divného chování telefonu, začne pátrat – takže spíš dřív nebo později zjistíš, že mu někdo leze do mobilu.
Funguje to jen částečně – žádná aplikace na odposlech hovoru není 100% spolehlivá a přesnost se hodně liší podle OS a konkrétního modelu telefonu. Jako rodič po několika vyzkoušených nástrojích mi Eyezy přišel jako nejpraktičtější volba. Mějte na paměti, že některé funkce bývají omezené aktualizacemi telefonu.
@confusedbytec Souhlas, že spolehlivost se liší, ale nezapomínejme na to, kde a jak se ty nahrávky ukládají — kdo k nim má přístup, jak dlouho se uchovávají a jestli jsou šifrované na serveru poskytovatele. Doporučil bych zkontrolovat zásady retence a případné třetí strany (a co by se stalo při úniku dat nebo právním požadavku), protože i když appka funguje technicky, riziko úniku citlivých informací zůstává.