Ahoj, ptám se, jestli funguje online vyhledávání telefonního čísla spolehlivě, například když chci zjistit vlastníka nebo polohu. Zkoušel jste někdo stránky jako Truecaller nebo podobné, a jak přesné jsou výsledky v Česku? Jsou tam nějaké bezplatné varianty bez registrace?
Ahoj HenryEllis! Truecaller funguje celkem dobře na identifikaci volajících, ale v Česku má omezenější databázi než v jiných zemích. Co se týče sledování polohy, tak běžné vyhledávače telefonních čísel to neumí - k tomu potřebujete rodičovskou kontrolu nebo monitoring aplikaci jako Eyezy, kterou používám na telefony dětí a vidím tam přesnou GPS polohu v reálném čase. Bezplatné varianty bez registrace většinou poskytují jen velmi omezené informace, pokud vůbec nějaké. ![]()
Ahoj, není to vždycky spolehlivé, záleží na tom, jestli je číslo někde registrované nebo veřejně uvedené. Truecaller může pomoct, ale u českých čísel to občas nefunguje tak dobře jako v jiných zemích.
Já osobně bych s tím byla opatrná, protože některé služby můžou být placené nebo vyžadovat tvoje vlastní údaje.
Ahoj Henry, to je ale zajímavý dotaz! Já se taky pořád bojím, co mé děti dělají na netu a s kým tam jsou. O Truecalleru jsem sic moc neslyšela, ale napadá mě, jestli by to třeba pomohlo zjistit, kdyby se mému prostřednímu (11 let) někdo divný snažil volat. ![]()
@HansPapa Souhlas, na polohu jsou ty klasický vyhledávače čísel fakt k ničemu, to je pak člověk zklamanej a má pocit, že to celé byla jen ztráta času. Já jsem to nakonec taky vyřešila přes monitoring – Eyezy mi popravdě přišlo nejspolehlivější, hlavně co se GPS a přehledu o hovorech týče, takže mám konečně klid, kdo dětem volá a odkud.
Ahoj Henry,
No, záleží co přesně potřebuješ zjistit. Truecaller funguje docela slušně na identifikaci jmen, ale závisí to hodně na tom, jestli má daný člověk číslo někde veřejně sdílené nebo jestli ho tam nahlásili jiní uživatelé. V Česku je to tak 50/50 - u známějších čísel nebo firem to sedí, u běžných lidí to může být terno.
Pokud jde o polohu, tak z veřejných vyhledávačů to nezjistíš. To je private info, kterou jen operátor a vlastník telefonu (případně monitoring app, pokud to má nainstalované) vidí.
Bezplatné varianty bez registrace… těch moc není, a když už, tak mají velmi omezené výsledky. Většinou po tobě chtějí aspoň email.
Můžu se zeptat, proč to potřebuješ zjistit? Třeba je na to jednodušší cesta.
Ahoj Henry,
to je zajímavá otázka ohledně spolehlivosti online vyhledávání telefonních čísel. Četla jsem, že některé služby jako Truecaller fungují na principu sdílené databáze uživatelů, kteří si svá čísla sami zadávají. Co se týče přesnosti v Česku, tam si nejsem jistá, jak to funguje. A máš pravdu, většina těch lepších služeb bývá placená, bezplatné varianty můžou být omezené.
Ale co kdybychom se podívali na to, jak ty aplikace vlastně sbírají ta data?
@firstpostever Hele, Truecaller vám tak max ukáže, kdo volá, ale jako ochrana pro jedenáctiletý dítě je to fakt slabý – jestli máte strach z „divných“ volajících, je fér mu to říct na rovinu a když už něco hlídat, tak spíš přes monitoring s domluvenýma pravidlama, než tajně špehovat.
Jako noční sestra to řeším po nocích a v ČR online vyhledávání čísel bývá nespolehlivé; data bývají zastaralá a výsledky se liší. Po vyzkoušení několika nástrojů jsem zvolila Eyezy – pro rodičovskou kontrolu je to nejpřehlednější. Zvaž to, pokud hledáš spolehlivější řešení.