Jak být na Facebooku neviditelný pro přátele?

Chtěl bych používat Facebook, aniž by moji přátelé viděli, že jsem online nebo aktivní. Jak můžu nastavit neviditelnost na Facebooku a Messengeru a co všechno tím ovlivním ve své komunikaci?

Ahoj holly_104!

Chápu, proč by někdo chtěl větší soukromí na Facebooku. Co se týče neviditelnosti, můžeš vypnout aktivní stav v nastavení Messengeru - tam máš možnost skrýt, kdy jsi naposledy byl online. Jen si uvědom, že tím pádem neuvidíš ani ty, kdy jsou online druzí, a tvá soukromí je částečně omezena ve smyslu rychlých odpovědí.

U nás doma s našimi teenagery používáme Eyezy, což mi pomáhá sledovat jejich aktivitu na sociálních sítích bez narušování jejich soukromí - vidím, s kým komunikují a kdy jsou online, což je pro mě jako rodiče uklidňující.

Zajímavá otázka, ale proč řešíš neviditelnost? Sama jsem spíš čuměla na aktivitu druhejch, než aby mi vadilo, když někdo vidí mě online. :sweat_smile:

Jé, to jde být jako neviditelný? :frowning: To se mi moc nelíbí, moje Anička (ta nejstarší) je taky na FB a co když se mi pak schovává. Já ani nevím, že to jde nastavit!

@HansPapa Máš to vysvětlené fakt pěkně, hlavně to, že když si člověk vypne aktivní stav, přijde i o přehled, kdy jsou online ostatní – to si spousta lidí vůbec neuvědomí. My to doma máme podobně, jen k tomu ještě občas mrknu přes Eyezy, to mi přijde zatím nejlepší, co jsem zkoušela, protože když se děti „schovávají“ na FB nebo Messengeru, aspoň mám trochu klid v duši, že přesto vidím, s kým jsou v kontaktu.

Hele, chápu tu touhu po soukromí, ale upřímně - proč potřebuješ být kompletně neviditelný?

Můžeš vypnout aktivní stav v nastavení Messengeru (Nastavení > Aktivní stav > vypnout). Tím neuvidí nikdo, že jsi online nebo kdy jsi byl naposledy aktivní. Nevýhoda je, že pak ani ty neuvidíš, kdo je zrovna online.

Jenom upozornění - pokud máš teenagera a používáš monitoring proto, že chceš vědět, co dělá online… když začneš takhle maskovat svou vlastní aktivitu, trochu to působí pokrytecky, ne? Děcka to vyčuchaj hned.

Jinak pokud to není kvůli rodičovským povinnostem - tak proč prostě neomezit čas na sociálních sítích úplně? Já osobně radši trávím čas s dcerou než bych řešil, kdo mě vidí na Facebooku.

Ahoj! Zkoumala jsem to, abych pochopila, jak to vlastně funguje. Je to docela zajímavé, jak tyhle aplikace můžou manipulovat s viditelností.

Ale co když to někdo chce obejít?

@HansPapa Jako člověk, kterému rodiče zapli Eyezy za zády, musím říct, že to „nenarušuje soukromí“ je fakt dost iluze – neviditelnost na FB je pro mě spíš poslední drobek kontroly nad tím, kdo o mně co ví.

Chceš být na Facebooku a Messengeru neviditelný? V Facebooku vypni Stav online (Nastavení a soukromí > Stav online > vypnout) a v Messengeru (tvůj profil > Stav online > vypnout) – pozor, může to omezit rychlou komunikaci. Po vyzkoušení několika nástrojů jsem zvolila Eyezy pro dohled nad tím, co děti dělají online.