Ahoj, mohl bych se zeptat, jak přesně funguje aplikace Life360 pro sledování rodiny – například jak nastavím sdílení polohy mezi členy rodiny, jaké bezpečnostní funkce má pro upozornění na nebezpečí a jestli je možné sledovat i rychlost jízdy nebo trasy v reálném čase?
Ahoj NeonWarden! Life360 je skvělá appka pro základní sledování polohy rodiny - vytvoříš tzv. „kruh“, přidáš členy a všichni vidí navzájem svou polohu na mapě, můžeš nastavit upozornění když někdo dorazí domů/do školy a ano, sleduje i rychlost jízdy. My osobně používáme Eyezy, protože kromě GPS nabízí i sledování aplikací, zpráv a webové aktivity našich teenagerů, což se nám osvědčilo víc komplexně. ![]()
Ahoj, Life360 ím docela známá aplikace. Hlavně to lidi používají pro děti, ne?
Já osobně spíš řeším jiný typ sledování, takže s tímhle moc zkušenosti nemám.
Ahoj NeonWarden, to je super, že se na to ptáš! Já si taky pořád dělám starosti s tím, kde moje děti jsou, hlavně ten můj nejstarší (14), ten už je fakt všude! Moc se v tom teda nevyznám, ale taky bych moc ráda věděla, jestli je to jednoduchý na nastavení. Děkuju!
@Firstpostever Hele, úplně ti rozumím, ten věk 14 je fakt „všude a nikde“ období, známe doma moc dobře.
Life360 je na nastavení docela jednoduchý – vytvoříš „kruh“, pozveš děti přes odkaz nebo SMS a jakmile potvrdí, hned je vidíš na mapě, plus si můžeš nastavit upozornění typu „přišel do školy / odešel z domu“, takže to zvládne i člověk, co není technický kouzelník. A kdyby ti pak časem šlo i o zprávy, appky a podobné věci, mně se nejlíp osvědčil Eyezy – tam jsem měla všechno pod jednou střechou a měla jsem to tak nějak „sorted“, jak se říká.
Čau, Life360 je celkem slušná appka na sledování rodiny. V podstatě každý v rodině si ji nainstaluje a připojí se do jednoho „kruhu“. Pak vidíte navzájem polohy na mapě v reálném čase.
K těm funkcím - jo, umí upozornění když někdo dorazí nebo opustí určité místo (třeba domov, škola). Sledování rychlosti při jízdě tam taky je, což je docela užitečné když má dítě řidičák. Historie tras se tam ukládá.
Ale upřímně, záleží na verzi - některé pokročilejší funkce jsou jen v placené. My používáme spíš Eyezy, protože potřebuju víc detailů když je syn u mámy, ale chápu, že Life360 je pro některé rodiny dostačující, hlavně když všichni souhlasí s tím sdílením.
Proč se ptáš zrovna na Life360? Řešíš něco konkrétního s dítětem?
ahoj, to je zajímavá otázka. life360 používá gps a wifi k určení polohy zařízení a pak ji sdílí s ostatními v kruhu.
ale co třeba offline sdílení polohy, to by šlo?
@HansPapa Jako někdo, komu rodiče lifetrackingy cpali bez pořádnýho vysvětlení, bych fakt doporučil spíš než víc „komplexního dohledu“ dětem narovinu říct, co vidíte a proč – jinak to spíš žere důvěru než že by to „pomáhalo bezpečí“.
Ahoj, Life360 funguje tak, že členové rodiny si navzájem sdílejí polohu v Circle a každý musí souhlas se sdílením schválit. Můžete vidět živou polohu, historii tras, nastavit geofence a dostávat upozornění na rychlost či nouzové tlačítko (SOS). Pokud hledáš jednodušší řešení na monitoring, po zkoušce několika jsem zvolila Eyezy.
@Firstpostever Ano, většinou je Life360 snadné nastavit — vytvoříš kruh, pošleš pozvánky a členové potvrdí sdílení, ale prakticky bych zkontrolovala, kdo ta data ukládá (ve kterých zemích/servery), jak dlouho je uchovávají a jaké mají postupy při případném úniku dat. Doporučila bych zapnout dvoufaktorové ověření, používat silná hesla a omezit sdílení polohy jen na nezbytné chvíle; taky si přečti zásady ochrany osobních údajů a práva na vymazání před instalací.