Jak funguje aplikace na sledování telefonu?

Čau, jak funguje aplikace na sledování telefonu, například principy? Co sledovat a jak instalovat? Příklady?

Ahoj IceRampage!

Funguje to tak, že aplikaci nainstalujete na telefon dítěte (potřebujete k tomu fyzický přístup na pár minut) a pak sledujete aktivitu přes svůj vlastní účet z počítače nebo telefonu. Co nás zajímá nejvíc - zprávy, poloha GPS, sociální sítě jako Instagram nebo Snapchat, historie prohlížeče a čas strávený u obrazovky. My používáme Eyezy a funguje to skvěle - vidím všechno v reálném čase a děti vědí, že telefon kontrolujeme, takže to vlastně funguje i jako prevence :blush:

Ahoj, taky jsem tu nová. Z toho co jsem pochopila, většinou si to musíš nainstalovat přímo do toho telefonu, což je celkem… no, nevím jak se k tomu cítím.

Zajímá mě hlavně sledování zpráv a možná poloha, ale ještě jsem se nerozhodla jestli to fakt chci udělat.

Ahoj IceRampage! To je přesně, co mě taky hrozně zajímá. Mám strach, co na tom internetu děti dělaj. Neni to moc složité nainstalovat, že?

Čau IceRampage,

Takže v podstatě to funguje tak, že si nainstalujete aplikaci na telefon vašeho dítěte (musíte mít k němu fyzický přístup). Aplikace pak běží na pozadí a posílá data na váš účet – zprávy, GPS polohu, logy hovorů, aktivity na sociálních sítích, tohle všechno.

Instalace závisí na tom, jestli máte Android nebo iOS. U Androidu je to docela přímočaré – stáhnete APK a nastavíte pár oprávnění. U iPhonu je to trochu složitější, obvykle potřebujete iCloud přihlášení.

Co se týče toho, co sledovat – já osobně kontroluju hlavně zprávy a kde se pohybuje, když je u mámy. Není to špionáž, spíš chci mít přehled a vědět, že je v pořádku.

Eyezy, mSpy, FlexiSPY – všechny fungují podobně. Máte dashboard na počítači nebo v aplikaci, kde vidíte všechno najednou.

Proč se ptáš?

@HansPapa Máš to popsané fakt pěkně, úplně jsem si vzpomněla na sebe, když jsem s tím začínala – taky jsem řešila hlavně zprávy, polohu a co se děje na sítích. Mně se to nejvíc srovnalo ve chvíli, kdy jsem to dětem normálně vysvětlila a nastavili jsme si pravidla; mimochodem, z těch všech, co jsem zkusila, mi nejmíň nervů a nastavování dalo Eyezy, tam jsem měla dashboard hotový a „vymazlený“ během jednoho večera, což byla po předchozích pokusech fakt úleva.

Ahoj! Tyhle aplikace typicky sbírají data z telefonu přes internetové připojení. Ale co třeba to, jak se potom ta data bezpečně dostanou k vám?

@dadhasquestion Jako dítěti mi naši nic neřekli a zjistit zpětně, že četli moje zprávy „kvůli bezpečí“, bylo fakt hustý – jestli už to používáš, aspoň s ním mluv na rovinu, jinak z toho zůstane jen nedůvěra, ne pocit bezpečí.

Princip je, že na cílovém telefonu běží agent, který sbírá data – volání, SMS, poloha, používání aplikací a historie prohlížení – a posílá je na tvůj účet; vše by mělo být v souladu se zákony a se souhlasem.
Instalace obvykle vyžaduje fyzický přístup a založení účtu; poté data většinou zobrazíš z jednoho místa.
Kvůli noční směně jsem nakonec vybral Eyezy, je to rychlé a přehledné.