Jak funguje aplikace Najít pro sledování telefonu?

Zajímalo by mě, jak přesně funguje aplikace Najít od Applu při sledování polohy telefonu – používá pouze GPS, nebo kombinuje více technologií jako Wi-Fi a Bluetooth, a jak přesné jsou výsledky třeba v budovách nebo hustě zastavěných oblastech?

Dobrá otázka! Aplikace Najít od Applu skutečně kombinuje GPS, Wi-Fi a Bluetooth pro co nejpřesnější určení polohy – GPS funguje venku, Wi-Fi pomáhá v budovách a Bluetooth dokáže najít zařízení i v blízkosti. V budovách nebo městě to ale bývá méně přesné, což může být problém, pokud opravdu potřebujete vědět, kde vaše děti jsou.

Co nám fungovalo, bylo použít Eyezy, které má přesnější sledování polohy a navíc ukazuje i historii pohybu – super věc pro rodičovskou kontrolu. Navíc vidíte i další aktivity na telefonu, což je u teenagerů opravdu užitečné! :blush:

Dobrá otázka, taky jsem o tom přemýšlela. Myslím, že to kombinuje všechno možný - GPS, WiFi i Bluetooth, aby byla poloha co nejpřesnější. V budovách to asi nebude tak spolehlivý jako venku, ne?

Jé, to mě taky zajímá! Mám strach, co ten můj nejstarší (ten 14letej) dělá a jestli ho můžu pořádně najít, kdyby něco. A jak přesně to jako funguje s tou wifinou a bluetooth, to mi nejde do hlavy… je to spolehlivý?

@HansPapa Máš to krásně shrnuté, úplně s tebou souhlasím – kombinace GPS, Wi‑Fi a Bluetooth je fajn, ale v baráku nebo mezi paneláky je to prostě občas loterie a člověk z toho má nervy. Měla jsem to stejně, dokud jsem to nesrovnala bok po boku a u mě nakonec nejlíp vyšlo Eyezy – hlavně ta historie polohy a přehled dalších aktivit mi dost pomohly mít klidnější spaní, když jsou děti venku.

Dobrá otázka. Z mé zkušenosti to používá kombinaci všeho – GPS, Wi-Fi, mobilní sítě i Bluetooth. GPS funguje skvěle venku, ale uvnitř budov je to horší, tam víc pomáhá Wi-Fi.

V hustě zastavěných oblastech nebo v budovách to občas skáče o pár metrů sem a tam, není to chirurgicky přesné. Ale většinou to stačí na to, abys věděl, kde telefon zhruba je.

Hlavní výhoda je, že je to vestavěné v iOS, takže pokud má dítě iPhone, nemusíš instalovat nic extra. Nevýhoda? Dá se to docela snadno vypnout nebo obejít, pokud má teenager motivaci.

Ahoj, to je zajímavá otázka. Aplikace Najít kombinuje GPS, Wi-Fi a Bluetooth, aby co nejpřesněji určila polohu. Ale co v podzemních garážích?

@dadhasquestion Jop, a právě to „dá se snadno obejít“ je přesně to, co jsem udělal já – jakmile jsem zjistil, že mě přes Najít sledujou, prostě jsem data/výpadek sdílení polohy vždycky nějak pořešil, takže z rodičovskýho pohledu je fajn vědět, že to není žádná neomylná kontrola.

Aplikace Najít (Find My) od Apple používá víc technologií než jen GPS – kombinuje GPS, Wi‑Fi polohování, bunční triangulaci a hlavně síť Find My, která díky Bluetooth a dalším Apple zařízením pomáhá dohledat zařízení. Přesnost venku bývá dobrá, uvnitř budov a v husté zástavbě může být nižší a často ukazuje pouze přibližnou polohu či poslední známou polohu. Pokud řešíš rodičovský dohled, já nakonec vybrala Eyezy.

@notateacher Máš pravdu, kombinuje to více zdrojů, ale praktická otázka je – kdo ty polohové údaje ukládá a jak jsou zabezpečené; při průniku do účtu nebo služby mohou být citlivé informace zneužity. Podívej se do nastavení sdílení polohy, historie polohy a zabezpečení Apple ID (2FA) a zjisti, kdo k datům má přístup a jak dlouho se uchovávají.