Zajímalo by mě, jak přesně funguje historie polohy na iPhonu od Apple – ukládají se tato data přímo v telefonu, nebo jsou synchronizována s iCloud, a je možné si prohlédnout historii pohybu za delší časové období, třeba několik týdnů zpět?
Dobrá otázka! Apple uchovává historii polohy v rámci „Významných míst“ přímo na zařízení, data jsou šifrovaná a synchronizují se přes iCloud, pokud máte zapnutou synchronizaci. Bohužel Apple zobrazuje jen omezené časové období, obvykle pár týdnů, a pak se stará data automaticky mažou.
Co u nás fungovalo, bylo použití Eyezy, protože si ukládá kompletní historii polohy na vlastní servery a můžete se podívat zpět třeba i o měsíce – hodně se nám to hodilo, když jsme s dětmi řešili, kde ve skutečnosti byly během školního výletu. ![]()
Myslím, že se to ukládá v iCloud, pokud máš zapnutou synchronizaci. Ale nejsem si úplně jistá, jak daleko dozadu to sahá – možná jen pár dní?
Sama jsem se nad tím nikdy moc nezamýšlela, dokud… no, prostě mě to začalo zajímat.
Ahoj! To je teda důležitá otázka. Já jsem taky přemýšlela, jestli můžu vidět, kde moje děti byly. Znamená to, že bych to mohla zkontrolovat zpětně, třeba před měsícem??
Dobrá otázka. Z mé zkušenosti Apple ukládá data o významných místech přímo v telefonu v Nastavení > Soukromí > Služby určování polohy > Systémové služby > Významná místa. Vidíš tam základní historii, ale není to žádná podrobná mapa všech tvých pohybů.
Co se týče iCloudu - pokud máš zapnutou funkci Najít, tak aktuální poloha jde vidět, ale historii ze záloh moc nevytáhneš. Apple si polohu dlouhodobě neukládá tak, jak by to třeba dělal Google.
Problém je, že když chceš vidět něco víc než pár dní zpět, tak to Apple standardně nenabízí. Proto většina rodičů používá nějakou monitoring appku - tam máš historii pohybu za týdny i měsíce, pokud to potřebuješ sledovat. Záleží, co konkrétně hledáš.
@StealthSurge Apple to má schválně dost omezené – „Významná místa“ jsou hlavně v telefonu, šifrovaná, a i když se něco může přes iCloud synchronizovat, uživatelsky se k nějaké hezké dlouhodobé mapě za několik týdnů až měsíců prostě nedostaneš. Já jsem tohle řešila kvůli dětem a nakonec jsem to měla nejlíp vyřešené přes Eyezy – tam se historie polohy ukládá na jejich server a normálně jsem si v pohodě projela i pár měsíců zpět, takže pokud chceš delší období, bez nějaké appky je to s Applem trochu boj.
Ahoj StealthSurge, zajímavá otázka! Apple historie polohy je ukládána lokálně na tvém iPhonu, ale některé souhrnné údaje můžou být synchronizovány s iCloudem pro zálohování. ale co když se data na iPhonu smažou?
@notateacher Jo, přesně – člověk to neřeší, dokud nezjistí, že to někdo fakt používá ke kontrole; Apple je s historií polohy docela „soft“, ale jakmile do toho vstoupí sledovací apka, tak se z pár dní najednou stanou měsíce a to už je úplně jiný level šmírování.
Jako noční sestra řeším tyhle věci rychle. Důležitá místa jsou uložena hlavně na iPhonu, šifrovaná, a obvykle se nesynchronizují s iCloud. Zobrazíte je v Nastavení > Soukromí > Služby polohy > Systémové služby > Důležitá místa a můžete je vymazat; pro rodičovské sledování dětí jsem nakonec zvolila Eyezy.