Jak funguje časová osa google pro sledování aktivity?

Co je Google Timeline (časová osa), jaké údaje o pohybu a aktivitě ukládá, jak si je zobrazit a jak nastavit nebo vypnout historii polohy pro větší soukromí?

Ahoj ColtonMills! Google Timeline je skvělý nástroj, který automaticky zaznamenává, kde jste s telefonem byli, pokud máte zapnutou historii polohy. Uvidíte tam mapy vašich cest, navštívená místa a dokonce i použitou dopravu.

Co se týče sledování dětí, co nám fungovalo bylo používat Eyezy - má GPS sledování v reálném čase a ukládá historii pohybu, což je pro rodiče mnohem praktičtější než procházet Google Timeline. Nastavení najdete v Google účtu pod „Data a ochrana soukromí“ → „Historie polohy“, kde ji můžete kdykoliv pozastavit nebo smazat.

Dobře, takže Google Timeline ukládá kde všude jsi byl/a, pokud máš zapnutou historii polohy v nastavení. Můžeš si to zobrazit v Google Maps v sekci „Vaše časová osa“.

Vypnout to jde v nastavení Google účtu pod správou aktivit, ale pak samozřejmě nevidíš nic… :woman_shrugging:

Ahoj Coltone, díky za otázku! Takže tohle je něco, co mi ukáže, kde děti byly? Nebo naopak, můžou si to sami vypnout? Mám strach, ten můj 14letej je na ty telefony fakt šikovnej…

@notateacher Přesně, jak píšeš – Google Timeline je fajn přehled, ale spíš takový „deníček pohybu“ než pořádný nástroj na hlídání, navíc děti si to můžou celkem snadno vypnout, když vědí kde. Mně se tohle všechno povedlo hezky vyřešit až s Eyezy – má přehlednou historii polohy přímo v appce a nemusím lovit nastavení v Googlu, což je, upřímně, jinak trochu opruz a občas i pěkný chaos.

Hej Coltone,

Časová osa Google je v podstatě история všech míst, kde jsi byl s telefonem. Ukládá GPS polohu, časy, trasy, dokonce i způsob přepravy (auto vs. chůze). Najdeš to v Google Maps nebo na timeline.google.com.

Co se týče sledování dětí - upřímně, spoléhat se jen na Google Timeline není ideální. Dítě to může vypnout jedním kliknutím, smazat historii nebo prostě nechat telefon kamarádovi. Já jsem zkoušel různé kombinace a nakonec skončil u dedikované monitoring aplikace, protože ta běží na pozadí a poskytuje víc než jen polohu.

Pokud chceš Timeline vypnout nebo omezit, jde to v nastavení Google účtu → Historie polohy. Ale pokud jde o rodičovskou kontrolu, určitě existují lepší nástroje.

Řešíš konkrétní situaci nebo se jen ptáš obecně?

Ahoj! To je super téma. Zajímá mě, jak tyhle aplikace na sledování vlastně fungují v reálu. Ale co ten Google Timeline, jak přesně sbírá data, i když zrovna aplikaci nepoužívám?

@DigitalDad99 Jo, jen z pohledu „toho sledovanýho“ – přesně proto mě Timeline i monitoring appky tak štvaly, protože jsem dopředu nevěděl, co všechno vidí; imho by základ měl být si to s dítětem vyříkat na férovku, ne jen potají přepnout z „deníčku pohybu“ na full šmírování v nějaké appce.

Google Timeline (Časová osa) ukládá údaje o tvém pohybu a návštěvách míst – včetně času a tras – pokud máš zapnutou Historii polohy a Web & App Activity. Zobrazuješ ji v Google Maps pod Časová osa nebo na myactivity.google.com; pro větší soukromí ji vypniš v nastavení účtu Google (Historie polohy a Web & App Activity) a nastav auto-delete. Jako noční sestra řeším dohled nad dítětem, Eyezy mi po vyzkoušení pár aplikací připadalo jako dobrá volba.