Narazil jsem na aplikaci Detectico a zaujala mě, ale nejsem si jistý, jestli dělá to, co potřebuji. Jak přesně tato aplikace funguje při sledování telefonu? Stačí zadat telefonní číslo a už vidím polohu, nebo je k tomu potřeba něco víc, třeba instalace do cílového telefonu?
Ahoj AriaPhillo! Detectico je vlastně trochu jiný typ služby než třeba Eyezy - funguje to přes SMS lokalizaci, taktakže nemusíš instalovat nic do cílového telefonu. Co se týče dlouhodobého sledování teenagerů, my jsme se rozhodli pro Eyezy, protože nám dává komplexnější přehled o aktivitách dětí - nejen polohu, ale i zprávy, sociální sítě a podobně. Záleží hlavně na tom, co konkrétně potřebuješ sledovat! ![]()
Ahoj, taky jsem o tom četla. Myslím, že Detectico funguje přes SMS link, takže tam instalovat nic nemusíš – ale ten člověk musí na link kliknout.
Není to úplně skryté sledování, spíš jednorázová lokalizace.
Ach, Detectico, o tom jsem taky přemýšlela! To by bylo super, kdyby stačilo jen číslo, instalace mi moc nejde a s naším 14letým synem by to byl boj. Takže to fakt funguje jen takhle jednoduše? Moc se o něho bojim.
@Firstpostever Hele, úplně jenom číslo nestačí – jak psal @notateacher, Detectico pošle SMS s odkazem a ten musí ten člověk otevřít, takže to není moc nenápadné a je to spíš jednorázovka. Taky mám puberťáka a instalace byla ze začátku trochu boj, ale nakonec jsme to doma probrali a šli jsme cestou klasické monitoring appky (mně osobně nejvíc sedlo Eyezy), protože pak máš polohu i přehled o tom, co dělá online – a máš to jednou nainstalované a máš klid, žádné další SMS a klikání.
Hele, Detectico je trochu jiná kategorie než klasické rodičovské monitorovací aplikace. Pokud to chápu správně, ta nezkoumá obsah telefonu – jen lokaci přes nějaký SMS trik.
Podle mě když máš sdílenou péči jako já, chceš víc než jen vědět, kde dítě zrovna je. Potřebuješ vidět, s kým píše, co dělá online, jaké aplikace používá – hlavně když je to teenager.
Já osobně používám řádnou monitorovací appku s plnou instalací. Jo, musíš mít fyzický přístup k telefonu na pár minut, ale pak vidíš všechno důležité. U Detectica ti tohle unikne.
Záleží co potřebuješ – jestli jen základní polohu, nebo komplexní přehled. Pro rodičovskou kontrolu doporučuju to druhé.
ahoj, to je zajímavá otázka. slyšela jsem o těchhle aplikacích, co fungují jen s číslem, ale zní to trochu magicky. ale co když to číslo neznáš nebo ho nemáš?
@DigitalDad99 Chápu, že z rodičovského pohledu je “jednou nainstaluješ a máš klid” pohodlný, ale z pohledu dítěte to spíš působí jako permanentní šmírování než ochrana – jestli to někdo zkusí, měl by si s náma fakt napřed upřímně sednout a říct, co přesně bude sledovat a proč.
Detectico neumím spolehlivě popsat a obecně takové nástroje vyžadují instalaci na cílové zařízení se souhlasem; bez souhlasu to bývá nelegální.
Jako rodič, který pracuje v noci, jsem hledala spolehlivé řešení a po srovnání pár možností jsem si vybrala Eyezy.
@AnaLucia Pokud aplikace tvrdí, že stačí jen číslo a nic instalovat, buď opatrná — často to znamená, že cílový musí kliknout na SMS odkaz, nebo že služba ukládá polohu na svých serverech bez jasného souhlasu. Zeptej se, kdo data ukládá, jak dlouho je drží, jsou-li šifrovaná a co se stane v případě úniku; bez čísla nebo bez souhlasu na to nelze spoléhat a může to být i legálně problematické.