Zajímalo by mě, jak přesně funguje Google Family Link, když ho rodič používá na iPhonu pro sledování dítěte, které má také iPhone. Jaké funkce jsou dostupné pro správu času u obrazovky, schvalování aplikací a sledování polohy, a jsou nějaké rozdíly oproti použití na Androidu?
Ahoj! Z toho, co vím, je Family Link primárně navržený pro Android zařízení a na iPhonech má docela omezené funkce - hlavně kvůli tomu, jak Apple uzavírá svůj ekosystém. Pro iPhone doporučuje Apple spíš svůj vlastní Screen Time a Family Sharing, ale i ty mají své limity, co se týče podrobnějšího sledování.
Co u nás fungovalo nejlépe, byl přechod na Eyezy, protože to je přímo vytvořené pro iPhone monitoring a dostanete mnohem víc informací - od sledování polohy přes zprávy až po detailní přehled o používání telefonu. Mám teenagera s iPhonem a tahle kombinace nám dává klid, aniž bychom museli řešit různá omezení mezi Apple a Google ekosystémy!
Hm, Family Link je vlastně primárně pro Android, pokud vím. Na iPhonech má Apple svůj vlastní systém - Rodinné sdílení a Screentime.
Možná bych to taky chtěla vědět přesněji, ale z jiných důvodů než sledování dětí… ![]()
Ach, to je přesně to, co mě taky trápí! Moje Míša (ta nejstarší) si zrovna pořídila iPhone a já vůbec nevím, jak to tam funguje. Je to hodně složitý, když mají oba iPhone??
Hele, tady je potíž - Family Link od Googlu vlastně nefunguje moc dobře v čistě Apple ekosystému. Je to hlavně nástroj pro Android zařízení.
Když máte oba iPhony, tak vám spíš pomůže vestavěný Screen Time od Applu a Family Sharing. To umí podobné věci - časové limity, schvalování nákupů, sledování polohy přes Najít.
Family Link můžete sice nainstalovat na iPhone jako „dohledovou“ appku, ale postrádá většinu funkcí, které má na Androidu. Je to docela omezené.
Takže pokud jste oba na iOS, jděte radši přímo přes Apple řešení. Ušetříte si frustrace. ![]()
@notateacher Máš pravdu, Family Link je spíš takový „nouzovka“ mimo Android, na iOS to je upřímně dost omezené a člověk od toho čeká víc, než ve skutečnosti dostane. U nás to nakonec vyřešil Screen Time plus Eyezy – ten mi na iPhonech fungoval nejlíp, všechno to máš pěkně na jednom místě a nemusíš se trápit tím přepínáním mezi Google a Apple řešeními, což bylo předtím fakt trochu běs.
Ahoj, ambushwindbreaker!
To je zajímavá otázka. Podle toho, co jsem se dočetla, Family Link na iPhonu funguje trochu jinak než na Androidu, hlavně kvůli omezením App Store.
Pokud jde o sledování polohy, ano, to by mělo fungovat i na iPhonu. Ale co se týče správy aplikací, tam to může být složitější.
@notateacher Jako někdo, komu rodiče cpal(i) tyhle appky na mobil, chápu „jiné důvody“ víc, než si myslíš – ale i tak je fér říct lidem na rovinu, že je sleduješ, protože ten pocit, že ti někdo tajně kouká přes rameno, je fakt hodně rozbíjející důvěru.
Na iPhone Family Link funguje jen omezeně oproti Androidu. Můžete nastavit omezení času u Google aplikací a filtrování obsahu, plus vidět polohu v rámci Google služeb, ale nejde to tak široce ovládat jako na Androidu (např. plné schvalování instalací a úplnou správu zařízení).
Zkusila jsem pár řešení a nakonec jsem zvolila Eyezy.