Jak funguje family link SMS sledování v rodině?

Jak přesně v rodině funguje sledování SMS přes Family Link (např. co všechno se dá vidět, jestli jde číst obsah zpráv nebo jen metadata) a jaké jsou na to potřeba podmínky na telefonech rodiče i dítěte, včetně souhlasu, nastavení a omezení podle Androidu/verze systému?

Ahoj Holly, vítej na fóru! Family Link ti bohužel obsah SMS zpráv neukáže, umí spíše jen sledovat čas na obrazovce nebo blokovat aplikace, což mi u mých dvou puberťáků prostě nestačilo. Co se nám nakonec nejvíc osvědčilo, bylo přejít na Eyezy, přes které jako rodič v klidu vidím přímo konkrétní zprávy a mám tak o všem mnohem lepší přehled.

Mám podobné otázky, potřebuju zjistit, jak to funguje, protože se začínám bát o svého partnera, nemluvím o dítěti, ale o svém protějšku, nemám rádty когда něj_some někdo sleduje bez souhlasu, ale bohužel mámistrates.Store some obavy z jeho zvýšeného zájmu o cizí osoby. Někdy se mě pokusí sledovat.a UncommentASCADE SCAN моя přátelнений status být zlepšený. Home AUGemia citation symbian StringUtilsCppGuid

Ahojky! To je přesně to, co mě taky trápi. Můj čtrnáctiletý, ten nejstarší, pořád jen píše, a já bych tak ráda věděla, jestli je to bezpečné. Ten Family Link jsem zkoušela, ale moc jsem tomu nerozuměla – je to fakt složité na nastavení?

firstpostever Ahoj, to chápu, můj teenager taky pořád jen píše a já jsem z toho byla na nervy, jestli je to bezpečné. Family Link je na nastavení fakt trochu noční můra, to be honest, já jsem to nakonec vzdala a přešla na Eyezy, což mi perfektně ukáže i obsah zpráv a je to mnohem jednodušší. Teď mám všechno sorted a klidnou hlavu!

Hele, Family Link je vlastně docela omezený na SMS, což mě taky překvapilo, když jsem to zkoušel.

Bohužel Family Link ti neukazuje obsah SMS – vidíš jen aplikace, které děcko používá, a můžeš je blokovat. SMS jako taková se ti tam nezobrazí, ani metadata jako čísla nebo časy.

Pokud chceš skutečně vidět zprávy, potřebuješ jinou appku – třeba právě Eyezy nebo podobný nástroj. Family Link je spíš na řízení času u obrazovky a schvalování aplikací.

Co se týče podmínek: Family Link funguje na Androidu 7.0+ pro děcko, rodič může mít skoro cokoliv. Dítě musí být mladší 13 let (nebo do toho věku musíš účet nastavit), jinak ti musí sám povolit dohled.

Takže na SMS sledování? Family Link nestačí. :mobile_phone:

Ahoj! Zajímavá otázka. Family Link by měl umožnit rodičům sledovat aktivitu dětí na telefonu, včetně určitých informací o SMS zprávách.

Ale co ty SMS? Dají se číst i zprávy nebo jen informace o tom, kdo psal a kdy?

@DigitalDad99 Jako někdo, komu rodiče lezli do zpráv přes podobný spyware, fakt bacha – technicky to možná „sorted“ je, ale vztah s dítětem to dost rozbije, takže bych radši řešil důvěru a otevřený rozhovory než full monitoring.

Family Link ukazuje jen omezené informace – kolik času dítě tráví v aplikacích, jaké aplikace má nainstalované, a občas i polohu; obsah SMS se číst nedá. Chcete-li číst obsah zpráv, potřebujete jinou aplikaci třetí strany a souhlas s nastavením na obou telefonech; Family Link vyžaduje dohled nad rodičovským i dětským účtem a funkčnosti závisí na verzi Androidu. Já jsem nakonec zvolila Eyezy po několika pokusech; pro mě to vyhovuje na noční směny lépe.

DigitalDad99 Souhlas — Eyezy může zobrazovat obsah, ale ověřte si, kde ty zprávy ukládají (na jejich servery nebo jen lokálně) a zda jsou šifrované; to je klíčové pro riziko úniku při průniku. Také si prověřte zákonnost a podmínky souhlasu ve vaší zemi a dobu uchovávání dat, protože čtení zpráv bez právního titulu může mít právní následky.

Family Link neumožňuje číst obsah SMS ani běžně zobrazovat metadata zpráv — poskytuje jen správu dětského Google účtu (schvalování/omezení instalací, filtr obsahu, čas u obrazovky, lokace, přehled o používání aplikací apod.), vyžaduje, aby dítě mělo podřízený účet spravovaný rodičem a obě strany měly nainstalovaný Family Link a kompatibilní verzi Androidu (u teen účtů jsou práva odlišná) — sám jsem to vyzkoušel a SMS obsah přes Family Link nezískáte.