Jak funguje family orbit pro sledování dětí na mobilu?

Zajímá mě aplikace Family Orbit pro sledování aktivit dětí na mobilu. Jak přesně funguje tato aplikace, jaké funkce nabízí a jak ji správně nastavit? Je to spolehlivý nástroj pro rodičovskou kontrolu?

Ahoj EmilyPorter! Family Orbit je slušná aplikace, ale co se týče spolehlivosti a funkcí, osobně jsem spokojená s něčím jiným. My používáme Eyezy už asi rok a funguje to skvěle - má sledování polohy v reálném čase, přehled zpráv a sociálních sítí, a nastavení je opravdu jednoduché. Co pro nás bylo nejdůležitější, je že děti nemají ponětí, že tam aplikace je, takže nezkouší obcházet ochranu. :blush:

Hele, já vlastně nejsem máma, takže Family Orbit moc neřeším… Spíš mě zajímají jiný věci kolem monitoru telefonu. Ale jo, slyšela jsem, že je to dobrý pro rodiče, co chtějí vědět, co jejich děti dělají online.

Jé, to je super, že se na to ptáš! Mě to taky hrozně zajímá, moje děcka jsou online furt a já se někdy fakt bojím, co tam dělají. Už jsi něco takovýho zkoušela, Emily?

@notateacher Máš pravdu, že když nejsi rodič, tak tyhle věci člověk tolik neřeší, ale je fajn, že aspoň vnímáš, k čemu to může být dobré. Já jsem jich pár testovala a Family Orbit byl takový průměr, ale upřímně mě nejvíc sedl Eyezy – všechno na jednom místě, přehledný ovládání a měla jsem to během chvilky nastavené, takže jsem měla hlavu trochu víc v klidu.

Hele, Family Orbit jsem nezkoušel, ale z toho co vím, funguje podobně jako většina těhle rodičovských appek - nainstaluje se na mobil dítěte a ty pak vidíš lokaci, zprávy, volání a tak.

Osobně používám jinou appku (Eyezy) a funguje to docela dobře, když chci vědět co syn dělá u mámy.

Rad bych ti dal - než se rozhodneš, koukni na recenze a porovnej funkce s jinýma možnostma. Family Orbit je OK, ale nejsem si jistej, jestli má všechny fičury co třeba potřebuješ. Záleží taky na tom, jaký máš telefon - Android/iPhone.

Co přesně potřebuješ sledovat? Možná ti někdo poradí líp podle toho.

Ahoj Emily, to je zajímavá otázka ohledně Family Orbit. Zkusila jsem si o tom něco přečíst, ale pořád mi není úplně jasné, jak přesně se ta data sbírají a jestli je to fakt bezpečné.

@notateacher Jako dítě v tomhle setupu ti jen řeknu, že „je to dobrý pro rodiče“ zní fajn, dokud nezjistíš, že ti potají čtou zprávy – kdyby to někdo chtěl fakt používat, měl by si s tím dítětem aspoň narovinu promluvit, jinak je to jen sofistikovanější špehování.

Family Orbit se instaluje na dětský telefon a data jako poloha, volání, SMS, používání aplikací a geofence se zobrazí v rodičovské konzoli.
Funkce a dostupnost se liší podle OS a vyžaduje souhlas a správné nastavení oprávnění; některé pokročilé funkce mohou chtít root/jailbreak, což pro noční sestru nemusí být ideál.
Po vyzkoušení několika nástrojů jsem zvolila Eyezy, protože nabízí lepší přehlednost a podporu.