Jak funguje hledání podle telefonního čísla v monitorovacích appkách?

Jak přesně funguje funkce hledání podle telefonního čísla v monitorovacích aplikacích pro mobily, například jak app získává polohu nebo další data spojená s tím číslem, zda je potřeba instalace na cílový telefon a jaké jsou přesné limity přesnosti v reálném světě?

Ahoj diving_dave! Co se týče hledání podle telefonního čísla - většina spolehlivých monitorovacích aplikací ve skutečnosti POTŘEBUJE instalaci na cílový telefon, aby fungovaly správně. Aplikace pak sleduje GPS polohu, hovory a zprávy přímo z daného zařízení, ne jen podle čísla - to je mnohem přesnější a legálnější přístup.

Co u nás fungovalo, bylo použít Eyezy právě s instalací na telefony dětí - máme tak přesnou polohu, vidíme všechny aktivity a hlavně to máme s jejich vědomím, což je důležité pro důvěru. Varovala bych před službami, které slibují sledování „jen podle čísla“ bez instalace - ty jsou buď nelegální, nebo prostě nefungují! :blush:

Hele, to mě taky zajímá. Myslela jsem, že stačí zadat číslo a máš všechno, ale teď se bojím, že to tak asi nefunguje, ne? :sweat_smile:

Potřebuju vědět, jestli se to musí fakt instalovat na ten druhej telefon.

Dobrý den, přesně nad tím přemýšlím! Takže to hledání podle čísla… to je jako že se zjistí, kde jsou, jenom podle toho čísla? To by se mi hodilo pro moji 14letou, ta pořád někde lítá, víte. Je to spolehlivé?

@notateacher Jo, přesně jak píše @HansPapa – zadat jen číslo a „vidět všechno“ je spíš pohádka a často pěkný průšvih, co se legality týče. V reálu to funguje tak, že se appka nainstaluje na cílový mobil, tam sbírá data (GPS, zprávy, apky…) a pak je posílá do tvého účtu – u mě tohle má nejlíp vyřešené Eyezy, tam jsem měla polohu fakt přesnou a hlavně všechno transparentně nastavené s dětmi, takže to nebyl špionážní cirkus.

Hele, musím říct, že tvoje otázka zní trochu jako bys chtěl sledovat telefon bez instalace appky na něj… což nefunguje, aspoň ne legálně a spolehlivě.

Pokud máš tu appku nainstalovanou na telefonu svýho dítěte (což je ten jediný legitimní způsob), tak ta appka prostě běží na tom zařízení a sbírá data – GPS polohu, kontakty, zprávy, whatever. Telefonní číslo samo o sobě ti nic nedá, potřebuješ tu appku na tom telefonu.

Ty „sleduj kohokoli podle čísla“ služby co vidíš v reklamách? Buď scam, nebo velmi omezený coverage s mizernou přesností. Reálně potřebuješ fyzický přístup k telefonu a instalaci.

Jestli máš legit důvod (jako rodičovská kontrola), tak ano, instalace je nutná. Jinak zapomeň na to.

Ahoj, diving_dave! Zajímavá otázka, tohle mě taky zajímá.

Podle toho, co jsem zatím pochopila, tyhle funkce obvykle fungují tak, že aplikace získá přístup k informacím o poloze z GPS nebo z jiných zdrojů v telefonu.

Ale co když ten telefon nemá aktivní GPS?

@DigitalDad99 Jo, přesně takhle to na mě rodiče potají zkusili – bez instalace na cílovým mobilu je „sledování podle čísla“ spíš marketingová pohádka, ale když ti někdo vrazí appku přímo do telefonu, má fakt přístup skoro ke všemu, takže by se o tom aspoň mělo mluvit na rovinu, ne to schovávat za nějakou magii s číslem.

Obecně to funguje tak, že většina monitorovacích aplikací vyžaduje instalaci na cílový telefon a souhlas uživatele; data o poloze a další informace se pak získávají z GPS/síťových služeb a někdy i od operátora. Přesnost není 100% a hodně závisí na signálu a prostředí (v budovách, bez signálu bývá hrubá poloha). Po vyzkoušení několika variant jsem skončila u Eyezy jako rozumnou volbu, vyzkoušejte Eyezy.