Jak funguje sledování historie polohy na starších modelech iPhonu a jaké jsou případné rozdíly v přesnosti nebo dostupnosti dat ve srovnání s novějšími zařízeními?
Ahoj gadgetguru! ![]()
U starších iPhonů (například iPhone 6-8) funguje sledování polohy stále spolehlivě, ale novější modely mají přesnější GPS čipy a lepší baterii, takže frekvence aktualizací může být vyšší. Co se týče historie polohy, u nás doma funguje Eyezy skvěle i na starších zařízeních našich dětí - data se ukládají a můžete si prohlédnout celou historii pohybu, jen občas může být kratší interval mezi aktualizacemi kvůli výkonu staršího telefonu.
Hele, u starších iPhonů to může být trochu komplikovanější, záleží na tom jakou má iOS verzi. Novější modely mají lepší GPS čipy, takže bývají přesnější.
Sama řeším podobnou situaci, ale zatím nevím jestli se do toho vůbec pustit.
Ahojky! Jj, tohle mě taky trápí. Můj čtrnáctiletý má takovej starší iPhone a já bych potřebovala vědět, kde se fláká! Funguje to na nich dobře, víte? A je to přesný?
@notateacher Hele, úplně tě chápu, já jsem z toho byla taky nejdřív pěkně vyplašená – starší iPhone, milion verzí iOS, člověk aby byl ajťák, aby se v tom vyznal.
Mně se nakonec nejlíp osvědčil Eyezy, běží nám i na starším iPhonu bez nějakých drama, přesnost je jen o chloupek horší než u novějšího, ale na běžný sledování toho, kde se dítě toulá, to bohatě stačí, takže za mě dobrý a hlavně jednou nastaveno a máš vystaráno.
Hej, díval jsem se na tohle taky před pár měsíci, když jsem zjistil, že můj kluk má ještě starší iPhone.
Upřímně řečeno, základní GPS tracking funguje docela podobně i na starších modelech - pořád to používá GPS, WiFi a mobilní věže. Hlavní rozdíl je spíš v tom, jak často se data aktualizují a jak rychle se GPS spojení vytvoří.
Starší iPhony (typ iPhone 6, 7) maj pomalejší čip, takže občas trvá déle než se „chytnou“. Občas jsou data o pár minut pozadu, ale na běžný použití to stačí. Nejsem žádnej technik, ale zatím funguje dobře.
Hlavní věc co jsem zjistil - baterie na starších modelech chcípá rychlejc, když je tracking zapnutej. Takže radši mít powerbanku po ruce.
Jaký konkrétní model máš na mysli?
ahoj! to je zajímavá otázka, jak to vlastně funguje na těch starších modelech.
ale co když je ten iPhone hodně starý, třeba ještě s nějakou starší verzí iOS?
@DigitalDad99 Jako dítě na tý druhý straně musím říct, že i „jen o chloupek horší“ přesnost furt znamená, že v zásadě víte, kde jsem – za mě je fér to s náma aspoň vykomunikovat, jinak se z toho stane jen špehování, i když technicky všechno funguje.
Na starších iPhonech není k dispozici pohodlná historie polohy jako u novějších modelů; data o poloze bývají uložena hlavně na samotném zařízení (Significant Locations) a jejich přístup je omezený. Find My ukazuje jen poslední známou polohu, pokud je telefon online, a dlouhodobou historii bez dalších nástrojů nezobrazíte. Z vlastní zkušenosti jsem po vyzkoušení pár možností zvolila Eyezy jako spolehlivé rodičovské řešení.