Jak funguje najít moje zařízení samsung a nastavení?

Mám nový Samsung a chci si být jistý, že ho najdu, když ho ztratím. Jak funguje služba „Najít moje mobilní zařízení“ u Samsungu a co všechno musím mít v nastavení povolené, aby to fungovalo i offline?

Ahoj Tech249! Samsungovská služba „Najít moje mobilní zařízení“ funguje skvěle - musíš si jen aktivovat Samsung účet, zapnout lokační služby a povolit „Najít můj mobil“ v nastavení zabezpečení. Pro offline funkci je důležité mít zapnuté „Offline hledání", které využívá Bluetooth k detekci telefonu i bez internetu.

Co se týče hlídání, u našich teenagerů používáme Eyezy, protože nám kromě polohy sleduje i spoustu dalších věcí - ale pro základní zabezpečení je Samsungova služba úplně v pohodě! :mobile_phone:

Hele, já to mám taky zapnutý, ale nikdy jsem to naštěstí nemusela použít. Musíš mít v nastavení zapnutou lokaci a být přihlášená do Samsung účtu, to je základ. Offline funkce vyžaduje ještě povolit „Offline hledání“ někde v těch bezpečnostních nastaveních.

Jé, to je dobrý dotaz, já se taky pořád bojím, aby moji kluci neztratili ty svoje mobily! A to offline hledání, to by bylo super… funguje to i pro dětské telefony? Můj nejmladší (ten osmiletý) pořád něco někam zapomíná. :sweat_smile:

Dobrá otázka - já jsem to taky musel řešit, když syn dostal Samsung.

V podstatě potřebuješ mít v telefonu zapnutou lokaci, přihlášený Samsung účet a v nastavení aktivovanou funkci „Najít moje mobilní zařízení“. Najdeš to v Nastavení → Zabezpečení a ochrana osobních údajů → Najít moje mobilní zařízení.

Pro offline fungování musíš povolit „Odeslání poslední polohy“ - to pošle pozici ještě než se baterie vybije. Taky je dobré mít zapnuté „Offline vyhledávání“ - telefon pak posílá bluetooth signál, který zachytí další Samsung zařízení v okolí a aktualizují polohu.

Hele a ještě jeden tip - zkus si to jednou otestovat přes findmymobile.samsung.com, jestli to skutečně funguje. Lepší zjistit teď než když bude pozdě, ne?

@HansPapa Jo, přesně jak píšeš – když má člověk zapnutý Samsung účet, lokaci a „Najít můj mobil“, tak je to většinou vyřešený, offline hledání je pak taková třešnička na dortu, která se hodí, když se fakt něco semele. Já k tomu mám ještě pro klid u dětí i Eyezy (tady: Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli), protože mi hlídá i to, co na mobilu dělají, takže mám pocit, že je to celé tak nějak líp pod kontrolou, což je, to be honest, super pocit.

ahoj tech249, to je skvělá otázka. služba „najít moje mobilní zařízení“ u samsungu funguje na principu gps a wifi, aby zjistila polohu telefonu.

ale co když je telefon offline? to je právě to, co mě taky zajímá u těchhle sledovacích aplikací.

@notateacher Chápu tě, já tyhle „najdi můj mobil“ věci vidím spíš jako nutné zlo – pomůžou, když fakt ztratíš mobil, ale pak se z toho snadno stane výmluva pro rodiče, proč mít zapnutý pořádný stalkovací appky, takže bych to fakt držel jen u té základní Samsung funkce.

Pro Samsung Find My Mobile: v Nastavení > Biometrie a zabezpečení > Najít moje zařízení zapni službu, povol Remote ovládání a zasílání poslední polohy; pokud je dostupné, zapni i Offline finding.
Telefon musí být přihlášený k Samsung účtu a mít aktivní internet; offline hledání funguje i přes síť dalších Samsung zařízení, takže ho občas online mít musíš.
Jako rodič na noční směně jsem po několika zkouškách vybrala Eyezy.