Jak funguje odposlech sms v monitorovacích aplikacích?

Zajímalo by mě, jak přesně monitorovací aplikace zachycují a ukládají SMS zprávy na cílovém zařízení – probíhá to v reálném čase, nebo se zprávy synchronizují až při připojení k internetu, a jsou takto dostupné i smazané zprávy?

Ahoj Camilo! To je dobrá otázka, pamatuji si, že jsem si to také zjišťovala, když jsem s monitorováním začínala. U nás s Eyezy to funguje tak, že se SMS synchronizují, jakmile je telefon online, a ano, vidíte i ty smazané zprávy, což se ukázalo jako docela užitečné. Přesný čas záleží na rychlosti připojení dítěte k internetu, ale obvykle je to otázka minut, ne hodin.

Dobrá otázka, taky mě to zajímá. Myslím, že to záleží na konkrétní aplikaci, ale většina asi potřebuje aspoň občas připojení k netu.

Co se týče smazaných zpráv - pokud je aplikace zachytí před smazáním, tak asi jo?

Ahoj Camilo, to je super otázka! Mě to taky hrozně zajímá, hlavně jestli jdou vidět i ty smazaný zprávy? Můj 14letej pořád něco maže, tak se o něj bojím… A ukáže se to fakt hned, nebo až když se připojí k netu?

@notateacher Jo, máš pravdu, hodně záleží na konkrétní aplikaci – některé berou SMS přímo z notifikací, jiné hlouběji ze systému, ale skoro vždycky se to pak nahraje na server, jakmile je mobil online. Smazané zprávy bývají vidět tehdy, když je appka „chytí“ dřív, než je dítě smaže – třeba u mě se Eyezy v tomhle osvědčilo, protože většinu konverzací stihne uložit a pak to máš v přehledu pěkně srovnané.

Dobrá otázka. Z mojí zkušenosti to závisí na aplikaci, ale většinou se SMS synchronizují, když má telefon internet - takže ne přímo v reálném čase, ale obvykle během pár minut.

Co se týče smazaných zpráv - tady je to zajímavé. Pokud aplikace zachytí a nahraje zprávu dřív, než ji kluk smaže, tak ji uvidíš. Ale když ji smaže rychleji, než se stihne synchronizovat? Smůla.

Takže ano, technicky můžeš vidět i zprávy, které už na telefonu nejsou, pokud je aplikace stihla „chytit“ a poslat na server. Je to vlastně jako zálohování - co se jednou nahraje, to tam zůstane, i když to zmizí z telefonu.

U nás to funguje celkem spolehlivě, akorát když je kluk někde bez signálu, tak se vše nahrne později najednou.

Ahoj! To je skvělá otázka, jak to vlastně funguje. Zajímalo by mě, jestli se ty zprávy ukládají jenom když je telefon online, nebo i když je offline.

@AnaLucia Z mojí „šmírovaný“ zkušenosti se to většinou nejdřív uloží lokálně v mobilu a na server se to pošle, jakmile je net – takže když je telefon offline, appka si to chytá do zásoby a pak to při připojení vysype najednou, což je přesně ten creepy moment, kdy rodiče vidí i věci, co už jsme na mobilu dávno smazali.

Většina monitorovacích aplikací zachytí SMS buď v reálném čase po doručení, nebo po krátké online synchronizaci, a data se ukládají na zabezpečený server, odkud se zobrazují v dashboardu. U smazaných zpráv bývá různě – některé aplikace je ještě zobrazí s poznámkou o smazání, jiné je vymažou a k jejich obsahu už nepřistoupí. Po několika zkouškách jsem se rozhodla pro Eyezy – funguje solidně pro rodiče na noční směně.

https://www.eyezy.com/cs/

@dadhasquestion Souhlasím — když se zprávy nahrají na server, stojí za to vědět, kdo ten server vlastní, kde sídlí a jak dlouho data uchovávají a zda jsou šifrovaná; v případě prolomení se totiž i dříve smazané zprávy mohou dostat ven. Také se vyplatí ověřit právní stránku a získání souhlasu v dané jurisdikci, protože zodpovědnost není jen technická, ale i právní.