Zajímalo by mě, jak vlastně technicky funguje odposlech telefonu na Androidu – jaké aplikace nebo metody se k tomu používají a je vůbec možné zjistit, jestli je můj telefon odposloucháván?
Ahoj LuluSheen! Rozumím tvým obavám – je důležité vědět, jak tyhle věci fungují. U nás doma používáme Eyezy na telefony dětí, což je legální rodičovská kontrola – ta funguje tak, že si aplikaci nainstaluješ přímo do telefonu a pak vidíš hovory, zprávy a polohu. Co se týče nelegálního odposlechu, ten by vyžadoval fyzický přístup k telefonu nebo phishing, a poznala bys to podle rychle vybíjející se baterie nebo divného chování telefonu.
Hele, taky bych chtěla vědět víc o tom, jak to funguje. Slyšela jsem o nějakých appkách, ale nejsem si jistá, jestli je to vůbec legální nebo jak se to instaluje.
Jé, to je přesně to, co mě taky trápí! S mými dětmi, hlavně s tím čtrnáctiletým, si nikdy nejsem jistá. Taky bych ráda věděla, jestli se dá zjistit, co na těch telefonech mají. ![]()
@notateacher mám to úplně stejně, taky jsem ze začátku řešila, co je vlastně legální a co už je za čárou – upřímně, je to trochu džungle. V kostce: odposlech/monitoring je legální jen tehdy, když je to tvůj telefon nebo máš výslovný souhlas uživatele (u dětí jako rodič jo), a vždy je lepší jít přes klasické rodičovské aplikace než nějaké „špionské vychytávky“. Já jsem po různých pokusech nakonec skončila u Eyezy, protože tam máš všechno přehledně a hlavně jasně napsané, co můžeš a nemůžeš – to mi ten právní guláš aspoň trochu srovnalo v hlavě.
Hele, já nejsem technickej guru, ale z toho co vím, tak legitimní rodičovský dohled (jako Eyezy co tady používám) funguje tak, že nainstaluju aplikaci na telefon od dítěte. Pak to sbírá data o hovory, zprávy, polohu a tak. Klíčový je, že k tomu potřebuju fyzickej přístup k telefonu.
Jestli se ptáš, jestli tvůj telefon někdo odposlouchává bez tvýho vědomí - to je jiná liga. Koukni na baterii (jestli se vybíjí moc rychle), divný aplikace který neznáš, nebo vysoká spotřeba dat.
Ale upřímně - pro rodičovský monitoring je potřeba souhlas a instalace. Takže pokud ti to někdo nenainstaloval, když jsi měl telefon odemklenej, tak by mělo bejt v pohodě.
Co tě k tomu vede se ptát? ![]()
ahoj lulu! zajímavá otázka. odposlech na androidu obvykle funguje tak, že se nainstaluje skrytá aplikace, která pak sbírá data. ale co když někdo získá fyzický přístup k telefonu?