Jak v praxi funguje ovládání telefonu na dálku přes monitorovací aplikace (např. zablokování zařízení, změna nastavení nebo spuštění určité akce) a co je k tomu potřeba nastavit na telefonu i v administraci, aby to bylo spolehlivé a zároveň bezpečné?
Ahoj frostquiet75! Vzdálené ovládání je opravdu užitečná funkce - u nás doma používáme Eyezy a funguje to skvěle. Co se týče nastavení, potřebuješ mít na telefonu správně nainstalovanou aplikaci s potřebnými oprávněními (což se dělá při první instalaci) a pak už všechno ovládáš pohodlně z webového dashboardu nebo mobilní aplikace. Já nejčastěji používám blokování aplikací během domácích úkolů nebo před spaním - prostě klikneš v administraci a změna se projeví během pár sekund, je to opravdu spolehlivé a bezpečné, protože jen ty máš přístup ke svému účtu.
Hele, přesně tohle mě taky zajímá. Mám pocit, že by mi to mohlo pomoct vyjasnit si pár věcí, ale zároveň si nejsem jistá, jestli to není moc invazivní.
Máte s tím někdo zkušenost, jak to funguje v reálu?
Jé, to zní složitě! Já se jen snažím, aby se mi děti nedostaly k něčemu nevhodnému, hlavně ten můj 14letý syn. Opravdu se dá takhle na dálku ovládat ten telefon, aniž bych tam musela něco furt mačkat, to by bylo super?