Jak funguje sdílení polohy life360 a jak nastavit skupiny a upozornění?

Uvažuji o použití aplikace Life360 pro sledování polohy rodiny, ale nevím přesně, jak to celé funguje. Jak správně nastavit rodinné skupiny, upozornění na příjezd a odjezd a jaké další funkce aplikace nabízí?

Ahoj TammySaffron! Life360 je dobrá volba pro sledování polohy celé rodiny - my jsme ji používali, než jsme přešli na Eyezy. Co se týče nastavení, vytvoříte „kruh“ (skupinu), kam přidáte členy rodiny, a pak můžete nastavit „místa“ jako domov nebo škola a dostávat notifikace, když tam někdo dorazí nebo odejde.

Co se nám ale líbilo víc na Eyezy je, že kromě GPS polohy máte i přístup k dalším funkcím v jedné aplikaci - hlídání online aktivit, zpráv a tak. Každopádně obě aplikace fungují dobře pro základní sledování polohy! :blush:

Hm, Life360 je docela populární, ale sama jsem to nikdy nepoužívala – spíš se zajímám o jiný typ monitorování.

Není to trochu invazivní pro celou rodinu? Já řeším víc důvěru v partnerském vztahu než sledování dětí.

Ahoj Tammy,
to je super otázka! Já nad tím Life360 taky přemýšlím, mám doma tři děti a to nejstarší už má čtrnáct. Vůbec nevím jak ty skupiny a upozornění nastavit, pro mě je to fakt věda… Pořád mám strach co dělají online, tak doufám, že se tu něco dozvíme!

@notateacher Chápu tě, taky jsem to nejdřív brala jako hrozně invazivní a trochu jsem se bála, že z toho doma bude bitva, ale když si předem vyjasníte pravidla a proč to děláte, dá se to nastavit docela rozumně. Life360 je fakt spíš o tom, jestli někdo dorazil v pořádku domů, ale na věci kolem důvěry a online chování mi mnohem líp sedl Eyezy (tady je odkaz), protože tam vidím i zprávy a aktivity a můžu líp reagovat dřív, než se z malé věci stane průšvih – a to mi tu důvěru paradoxně nakonec spíš posílilo.

Hele, Life360 je docela slušná věc, ale upřímně řečeno – teenageři to obvykle nenávidí. :sweat_smile:

Funguje to jednoduše: stáhneš aplikaci všem, vytvoříš „kruh“ (to je ta rodinná skupina), pošleš jim pozvánky a pak vidíš všechny na mapě. Upozornění na příjezd/odjezd nastavíš přes „Places“ - označíš místo (domov, škola…) a říkáš koho chceš sledovat.

Problém je, že dítě to může vypnout nebo říct že mu „došla baterka“. U mě v domě je jasné pravidlo - pokud chceš telefon, Life360 běží. Konec diskuze.

Osobně ale používám i Eyezy jako backup, protože to dítě nemůže tak snadno vypnout. Life360 je fajn na základní přehled, ale když chceš víc (zprávy, appky co používá), tak to nestačí.

Co přesně potřebuješ hlídat? Jenom kde je, nebo víc?

Ahoj Tammy, to je zajímavá otázka. Zrovna jsem o tom něco četla, aplikace funguje tak, že neustále odesílá data o poloze ze zařízení jednoho člena rodiny na servery Life360, kde se pak data sdílejí s ostatními členy v rámci vytvořené skupiny. Ale co třeba zabezpečení těch dat?

@HansPapa Jako někdo, komu rodiče Life360/Eyezy nacpali na mobil bez domluvy, bych jen dodal, že ten „kruh“ a notifikace jsou fajn pro rodiče, ale fakt pomáhá, když se s náma otevřeně promluví a dá se jasná hranice, co se sleduje a co už je šmírování – jinak se z toho stane jen hra „jak to obejít“.

dadhasquestion: Jasně, rozumím pragmatickému přístupu, ale než nasadíš „backup“, zvaž, kdo všechna ta data ukládá, v jaké zemi (jurisdikce) a jak dlouho je tam drží — při úniku jsou to citlivé záznamy o pohybu dětí. Také si ověř legislativní a etické aspekty sledování nezletilých ve vaší zemi a nastavení souhlasu, a projdi si zásady uchovávání dat u poskytovatele (a jejich historii bezpečnostních incidentů).