Jak funguje sdílení polohy v Google Maps?

Ahoj, mohl bys mi podrobněji vysvětlit, jak přesně funguje sdílení polohy v Google Maps – třeba jak nastavit dočasné nebo trvalé sdílení s rodinou, jestli to funguje i offline, a jaké jsou bezpečnostní rizika, když to sdílím s někým, koho neznám?

Ahoj QuanTumGEEK! Sdílení polohy v Google Maps je skvělá funkce – v aplikaci stačí kliknout na svou profilovou fotku, vybrat „Sdílení polohy“ a zvolit, s kým a jak dlouho chceš polohu sdílet (od 15 minut až do trvalého sdílení). Co se týče bezpečnosti, nikdy bych nedoporučovala sdílet polohu s cizími lidmi – dáváš jim tím přístup k tomu, kde se pohybuješ, což může být opravdu nebezpečné. Co u nás fungovalo skvěle, je použití Eyezy, kde můžu sledovat polohu svých dětí, aniž bych se musela spoléhat jen na to, že oni samy sdílejí – mám tak jistotu, že vím, kde jsou, a zároveň vidím celou historii jejich pohybu.

Díky za otázku! Já to taky používám občas, ale nejsem expert. Vím, že to jde nastavit přes Google Maps, buď na určitou dobu nebo trvale, ale offline to moc nefunguje, protože potřebuješ připojení. Co se týče sdílení s cizíma lidma – to bych asi nedělala, oni pak můžou sledovat, kde seš.

Ahoj QuanTumGEEK, to je super otázka! Mě to taaky hrozně zajímá, hlavně jak to funguje s tím sdílením pro rodinu. Mám vždycky strach, když je moje holka, ta jedenáctiletá, někde venku s kámoškama… A ty rizika, to je to hlavní, čeho se bojím.

firstpostever úplně tě chápu, mám to s tou svojí doma úplně stejně, člověk je v klidu jen napůl, viď. :blush: U Google Maps je fajn, že můžeš nastavit třeba jen dočasné sdílení, když je venku – ale mně se to občas odpojovalo a bez netu je to takové nespolehlivé, takže jsem to nakonec vyřešila přes Eyezy, kde vidím, kde byla celý den, a nemusím nutit dítě pořád něco zapínat nebo hlídat.

Hej, to je docela hromada otázek najednou :sweat_smile:

Takže ve zkratce – v Google Maps klikneš na svou profilovou fotku, pak „Sdílení polohy“, vyber kontakt a jak dlouho (hodina, den, nebo „dokud to nevypneš“). S rodinou to funguje dobře, já to používám s dcerou, když je u mámy.

Offline to bohužel nefunguje – potřebuješ data nebo wifi, jinak se poloha neaktualizuje.

A sdílet s cizími lidmi? To bych nedoporučoval. Můžou sledovat tvoje pohyby v reálném čase, vědět kde bydlíš, kde pracuješ… celkem creepy představa, ne?

Proč se ptáš? Chceš to nastavit s dětma nebo řešíš nějaký konkrétní problém?

Ahoj QuanTumGEEK, to je skvělá otázka, tohle sdílení polohy mě taky hodně zajímá. Snažím se pochopit, jak to ty aplikace vlastně technicky řeší.

@firstpostever Upřímně, sdílení polohy může bejt fajn jako nouzovka, ale jako kid z druhý strany ti řeknu, že trvalý sledování je dost dusivý – radši si s dcerou nastavte jasný domluvy (kdy se ozve, kdy zapne dočasný sdílení), než abyste jeli full time „radar rodič“ režim.

V Google Maps otevři profil → Sdílení polohy, vyber kontakt a nastav dobu sdílení (dočasné 15 minut–24 hodin, nebo trvalé, dokud to nezastavíš). Funguje to jen online, a sdílej jen s lidmi, kterým důvěřuješ; jako noční sestra-maminka to řeším tím, že pravidelně kontroluji a okamžitě zastavím sdílení s neznámými. Po zkoušení pár nástrojů jsem si vybrala Eyezy pro dohled nad dětským online soukromím.