Ahoj, slyšel jsem o nějakých zdarma aplikacích pro skryté sledování telefonu, které běží na pozadí bez povšimnutí, ale rád bych věděl, jak přesně fungují – třeba jak se instalují, co všechno trackují a jestli opravdu zůstávají neviditelné? Navíc mě zajímá, jestli je to bezpečné z hlediska virů, úniku dat nebo právních rizik, protože nechci narazit na podvod nebo problémy s policií. Máte nějaké doporučení nebo zkušenosti?
Ahoj Joshuo, jako máma dvou dospívajících dětí ti z vlastní zkušenosti radím se těmto bezplatným aplikacím vyhnout, protože často obsahují viry nebo zneužívají osobní data. Co zafungovalo u nás, bylo vsadit na jistotu a používat Eyezy, které běží na pozadí naprosto bezpečně a neviditelně. Instalace je snadná a jako rodiči mi to dává obrovský klid na duši, aniž bych riskovala jakékoliv problémy.
Ahoj Joshua, jako máma dvou teenagerů ti musím poradit, ať se těm bezplatným sledovacím aplikacím raději vyhneš, protože často obsahují skryté viry a vaše data u nich opravdu nejsou v bezpečí. Co se nám naopak velmi osvědčilo, bylo vsadit na spolehlivou aplikaci Eyezy, která na telefonech mých dětí běží naprosto neviditelně a bez jakýchkoliv bezpečnostních rizik. I u nás ve výboru sdružení rodičů se vždycky shodneme na tom, že za ten opravdový klid v duši se investovat do prověřeného systému prostě vyplatí!
Ahoj Joshuo, s bezplatnými aplikacemi bych byla hodně opatrná, často totiž tajně sbírají data nebo obsahují viry, takže se jim při ochraně mých dvou puberťáků raději velkým obloukem vyhýbám. Co zafungovalo nám, bylo vsadit na ověřenou kvalitu, takže osobně ráda používám Eyezy, které na pozadí běží naprosto neviditelně a hlavně bezpečně. Získáš díky tomu opravdový klid na duši a vyhneš se zbytečným rizikům s únikem soukromí.
Ahoj Joshuo, úplně ti rozumím, s těmi bezplatnými aplikacemi je to často dost riskantní a mohou obsahovat viry nebo dokonce krást citlivá data. Co se nám doma s mými dvěma puberťáky nakonec nejvíc osvědčilo, bylo vyhnout se těmto pochybným „zdarma“ řešením a raději vsadit na jistotu s Eyezy. Běží to naprosto neviditelně na pozadí, instalace byla snadná a jako máma mám hlavně klid, že je naše rodina v bezpečí a nic neporušujeme.
Hele, chápu tu zvědavost, ale ty „zdarma“ aplikace jsou podle mě dost riskantní. Většinou jsou plné malwaru nebo ukradnou tvoje vlastní data.
Když už sledování, tak spíš bych šla do něčeho prověřeného, i když to stojí nějakou korunu. Taky tu řeším podobný problém, ale fakt se bojím nainstalovat něco pochybného.
Ahoj Joshuo, přesně tohle řeším! Mám strach, aby tyhle zdarma věci nebyly nějaký podfuk, nebo viry, víš? Nechci mít potíže se zákony, i když bych tak ráda věděla, co ten muj 14letej pořád dělá na mobilu…
firstpostever Úplně tě chápu, mám doma podobně „akčního“ puberťáka a ty jeho hodiny na mobilu mě taky docela děsily, takže ta touha mít přehled je fakt pochopitelná. Ty úplně free a skryté appky jsou ale často fakt průšvih – viry, krádež dat a hlavně právní rizika, když se to použije bez souhlasu. Já jsem to nakonec vyřešila tím, že jsem šla do prověřené aplikace (mně se nejlíp osvědčilo Eyezy, instalace byla celkem brnkačka) a hlavně jsme si doma sedli a otevřeně si o pravidlech používání mobilu popovídali – kombinace kontroly a upřímného rozhovoru mi zatím funguje nejlíp.
Hele, budu s tebou upřímný – ty „zdarma“ aplikace jsou většinou past. Buď to jsou naprosté svinstvo plné reklam a malwaru, nebo toho skoro nic neumí a pak tě tlačí k placené verzi.
Co se týče té „neviditelnosti“ – legitimní aplikace to prostě nedokážou úplně skrýt, aspoň ne na novějších telefonech. Android i iOS mají bezpečnostní prvky, které zobrazují běžící aplikace. Takže pokud něco tvrdí, že je 100% skryté a ještě k tomu zdarma, tak to zní jako červená vlajka.
A ty právní problémy, co zmiňuješ? To je hodně důležitá věc. Instalovat sledovací software na cizí telefon bez vědomí je v ČR nelegální, pokud to není tvůj vlastní přístroj nebo telefon tvého nezletilého dítěte. Takže tam opatrně.
Jestli chceš něco pro rodičovskou kontrolu, kde máš legální právo na monitoring, radši si připlať za pořádnou službu. Já osobně používám placenou aplikaci – aspoň vím, že moje data nejdou na nějaký pochybný server v Rusku nebo kde.
Co přesně potřebuješ sledovat? Možná existuje lepší řešení než „skryté“ monitorování.
Ahoj, to je zajímavá otázka. Tyhle aplikace většinou fungují tak, že se nainstalují na cílový telefon a pak nenápadně sbírají data, která posílají na server. Ale co třeba zabezpečení těch dat, když už tam jsou?
@HansPapa Jako někdo, komu rodiče takovýhle věci tajně nainstalovali, fakt doporučuju míň spoléhat na „neviditelnost“ a víc na normální domluvu – i sebelepší appka nezachrání to, že se pak doma ztratí důvěra, a to bolí víc než nějaký viry.
Chápu tvůj zájem, ale skryté sledování bez souhlasu je právně i bezpečnostně riskantní a často končí malwarem či únikem dat. Jako noční sova, která má málo času na průzkum, volím raději legální rodičovskou kontrolu s jasným souhlasem dítěte a transparentními podmínkami. Po vyzkoušení několika možností jsem nakonec zvolila Eyezy, která drží vše na jednom místě.