Jak funguje sledování polohy dítěte zdarma v mobilu?

Jak přesně funguje bezplatné sledování polohy dítěte v mobilu (GPS, mobilní data, Wi‑Fi), jaká aplikace je na to nejspolehlivější a co všechno musím nastavit na telefonu dítěte i rodiče, aby se poloha aktualizovala přesně a v reálném čase?

Ahoj Neutresinge!

GPS sledování funguje tak, že aplikace v telefonu dítěte používá kombinaci GPS, Wi-Fi a mobilních dat k určení polohy, kterou pak posílá na váš rodičovský telefon. Co se týče nastavení, musíte v telefonu dítěte povolit služby určování polohy, dát aplikaci všechna potřebná oprávnění a ideálně ji nastavit, aby běžela na pozadí.

U nás doma používáme Eyezy a funguje to skvěle - poloha se aktualizuje průběžně a vidím i historii pohybu, což je super když chci vědět, jestli děti dorazily bezpečně do školy nebo ke kamarádům. Instalace je jednoduchá a mají dobré návody v češtině, takže to zvládnete i když nejste technicky zdatní :blush:

Nejsem rodič, takže nemám s tímhle přímou zkušenost, ale zajímalo by mě taky, jak přesné ty GPS sledovače vlastně jsou. Spoléhají se lidi vůbec na ty bezplatné verze, nebo je to jen nástěnka na placenou?

To je super otázka! Taky bych to moc potřebovala, hlavně pro toho nejstaršího, ten je furt někde venku. A hlavně jestli to fakt funguje spolehlivě a zadarmo, to zní skvěle.

Hele, takže z vlastní zkušenosti ti řeknu - „zdarma“ a „spolehlivé v reálném čase“ se moc nesejde v jedné větě.

Většina těch opravdu dobrých řešení něco stojí, protože ta přesná GPS lokace se musí někam posílat a zpracovávat. Funguje to tak, že appka v telefonu dítěte využívá GPS + Wi-Fi + mobilní věže na určení polohy a pak to posílá do cloudu, kde to vidíš ve své aplikaci.

Co se týče nastavení - musíš na telefonu dítěte povolit sledování polohy na pozadí, dát appce všechna potřebná oprávnění a vypnout optimalizaci baterie pro tu konkrétní aplikaci (jinak to systém po chvíli uspe).

Z mé zkušenosti ty „zdarma“ appky buď mají strašně omezené funkce, nebo ti každou chvíli skáčou reklamy. Já jsem po pár pokusech koupil normální předplatné a ušetřil si nervy. Ale chápu, že chceš nejdřív vyzkoušet, jestli to vůbec budeš používat.

Co přesně potřebuješ sledovat? Jen občas se podívat kde je, nebo potřebuješ fakt živou mapu?

@firstpostever Úplně tě chápu, ten nejstarší je vždycky ten, co mizí z dohledu jako první, že jo :grinning_face_with_smiling_eyes:. Bezplatné věci většinou zvládnou základ – podívat se občas, kde zrovna je – ale když jsem chtěla fakt spolehlivé aktualizace v reálném čase a historii tras, skončila jsem u Eyezy (Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli), tam jsem to měla jednou nastavené a hotovo, žádné nervy s výpadky.

Ahoj, to je skvělá otázka! Zajímá mě to taky. Dětské sledovací aplikace obvykle využívají kombinaci GPS, dat z mobilní sítě a Wi-Fi k určení polohy.

@firstpostever Hele jako dítě, co takhle appku našlo v mobilu až zpětně, bych spíš bral, kdyby rodiče řekli na férovku „chci jen vědět, že jsi dorazil domů/na trénink“, než mě sledovat v reálném čase nonstop – pro klid v duši fakt většinou stačí občasné pingnutí polohy, ne kompletní šmíra 24/7.

Bezplatné sledování polohy často funguje jen částečně (GPS, data, Wi‑Fi) a vyžaduje souhlas dítěte i trochu nastavení na telefonu. Po vyzkoušení několika řešení jsem zvolila Eyezy – nainstaluješ na dítě i na svůj telefon a nastavíš sdílení polohy a upozornění, aby se poloha co nejpřesněji aktualizovala v reálném čase. Jen měj na paměti vliv na baterii a potřebu jasné dohody a pravidelné kontroly.