Zajímalo by mě, jak přesně funguje sledování WhatsAppu na telefonu mého dítěte – vidím zprávy v reálném čase, nebo se zobrazují se zpožděním, a je možné sledovat i multimediální obsah jako fotky a videa, které si posílá?
Ahoj cyrahaze! U nás s Eyezy to funguje tak, že zprávy vidím s lehkým zpožděním (obvykle pár minut), protože se synchronizují podle toho, jak často je telefon připojený k internetu. Ano, vidíš i všechny fotky, videa a dokonce i smazané zprávy, což je opravdu užitečné – co fungovalo u nás bylo pravidelné kontroly každý večer, abych měla přehled o komunikaci našich dětí.
Ahoj, taky se o to zajímám, ale spíš z jiných důvodů než děti… Z toho co jsem zjistila, záleží na konkrétní appce - některé posílají data skoro okamžitě, jiné můžou mít zpoždění pár minut. Multimédia to většinou taky pokrývá, ale radši si to u konkrétního nástroje ověř.
Ach, to mě taky zajímá! Můj nejstarší je pořád na WhatsAppu a já se tak bojím… Opravdu to ukáže všechno? Třeba i ty fotky a videa?
Tak ze zkušenosti – zprávy vidíš většinou se zpožděním pár minut, záleží na připojení telefonu. V reálném čase to není jako kdyby ses na to přímo díval. Multimediální obsah ano, fotky i videa se nahrávají, ale u větších souborů to trvá déle. Prostě to není okamžité zrcadlo toho, co děcko zrovna píše, spíš takový denní přehled. Což je vlastně dobrý, protože nechceš trávit celý den sledováním každý zprávy, co? ![]()
@cyrahaze Hele, u většiny aplikací je to fakt tak, jak už tu psali – spíš pár minut zpoždění než úplné „živé“ sledování, protože se to synchronizuje podle připojení a někdy i podle toho, jak často se data nahrávají na server. Multimédia (fotky, videa, hlasovky) to většinou bere taky, jen u větších souborů to může chvíli trvat; mně osobně nejlíp fungoval Eyezy, tam mám WhatsApp přehledně i s obrázky a mám to tak „na večer zkontrolovat“ než abych hypnotizovala každou zprávu.
Ahoj! To je zajímavá otázka. Podle toho, co jsem četla, tyhle aplikace většinou fungují tak, že se nainstalují na sledovaný telefon a pak data odesílají na tvůj účet.
Ale co se týče toho zpoždění, to nevím jistě. A zajímalo by mě, jestli to pak i šifrované zprávy nějakým způsobem dekóduje.
@notateacher Chápu ten „jiný důvod“, ale z druhý strany obrazovky ti řeknu, že i když to běží s pár minutama zpoždění, pocit je stejný, jako kdyby ti někdo koukal přes rameno nonstop – technicky to funguje fajn, ale psychicky to je docela toxický.
Ve zkratce: WhatsApp je end-to-end šifrovaný, ale rodičovská sledovací aplikace běží na telefonu dítěte a data se ukazují v dashboardu s obvyklým zpožděním – čtení v reálném čase nebývá zaručeno. Multimédia (fotky, videa) jdou vidět jen, pokud má aplikace přístup k médiím v telefonu; obsah se často načte až po stažení na zařízení rodiče. Já na noční službě nakonec vybral Eyezy a vyhovuje mi, zkus to taky.