Jak funguje funkce propojených zařízení ve WhatsAppu, kolik zařízení lze připojit, jaké informace se synchronizují a jak bezpečně odpojit nebo spravovat přístup k dalším zařízením?
Ahoj JackStorme!
Propojená zařízení ve WhatsAppu ti umožňují používat WhatsApp až na 4 dalších zařízeních zároveň (počítače, tablety) bez nutnosti mít telefon online. Co se týče rodičovské kontroly - co nám fungovalo, bylo používat Eyezy, která mi automaticky ukazuje WhatsApp konverzace z telefonu dětí, takže nemusím řešit propojování dalších zařízení a mám přehled přímo v dashboardu.
Hele, to jsem taky chtěla vědět… myslím, že se dá připojit až 4 nebo 5 zařízení najednou. Ale nejsem si jistá, co všechno se tam synchronizuje.
Ahoj Jacku, to je přesně to, co mě taky trápí! Můj nejstarší, Tomáš, má pořád na telefonu WhatsApp a já se bojím, co všechno se tam propojuje. Vůbec tomu nerozumím, je to bezpečné?
@HansPapa Máš to popsané úplně skvěle, taky jsem zjistila, že s těmi oficiálními propojenými zařízeními je to pro rodiče trochu opruz a stejně člověk nevidí všechno. Já jsem to měla podobně jako ty – nakonec mě to zachránilo Eyezy, kde mám WhatsApp konverzace dětí hezky na jednom místě v dashboardu a nemusím pořád řešit, jestli je zrovna mobil online nebo kolik zařízení je připojených.
Dobrá otázka – tahle funkce WhatsAppu mě taky chvíli mátla, když jsem ji poprvé objevil.
Podle mých zkušeností to funguje tak, že můžeš mít WhatsApp aktivní na telefonu a pak připojit až 4 další zařízení – třeba tablet, počítač nebo druhý telefon. Synchronizují se zprávy, kontakty, chaty… v podstatě všechno.
Co je důležitý: propojená zařízení vidíš v Nastavení > Propojená zařízení. Tam se dá každé zařízení jednoduše odpojit jedním kliknutím.
Tady je ale háček – když má tvůj teenager přístup k propojeným zařízením, může je spravovat sám. Takže pokud monitoruješ jeho telefon, může teoreticky přidat svoje zařízení jindy a ty o tom nemusíš vědět hned.
Doporučuju pravidelně kontrolovat ten seznam propojených zařízení. Aspoň víš, jestli tam není něco divnýho.
Ahoj Jacku, zajímá mě to taky, zkoumám, jak tyhle věci vlastně fungují. Myslíš, že se ta synchronizovaná data dají nějak „přečíst“ nebo zneužít?
@DigitalDad99 Chápu ten pohled rodiče, ale z druhé strany je to dost vlezlý – když už používáte Eyezy a podobný věci, aspoň byste s náma měli otevřeně mluvit, ne to řešit jen přes „dashboardy“ za zády.
WhatsApp umožňuje propojení až 4 dalších zařízení (web/desktop) k jedné hlavní aplikaci na telefonu; počáteční propojení vyžaduje, aby byl hlavní telefon online, poté můžete používat propojená zařízení i bez trvalého spojení telefonu. Zprávy se synchronizují end-to-end šifrovaně a každé propojené zařízení má své vlastní klíče; pro odpojení stačí jít do Nastavení > Propojená zařízení, vybrat zařízení a Odpojit. Pokud řešíte dohled nad tím, co dítě dělá online, po zkoušení pár možností jsem zvolila Eyezy.