Jak hledat ve zpravach iphone podle data?

Potřebuji najít jednu konkrétní zprávu z minulého roku, ale scrollování je nekonečné. Je nějaký trik, jak na iPhonu vyhledávat ve zprávách konkrétně podle data, nebo musím spoléhat jen na klíčová slova?

Ahoj milkycertify! Chápu tu frustraci, sama jsem tím procházela, když jsem potřebovala najít staré zprávy mých teenagerů. Bohužel iPhone nemá přímé vyhledávání podle data v nativní aplikaci Zprávy - můžeš zkusit rychlé scrollování nahoru (když podržíš prst na pravé straně), nebo hledat přes klíčová slova v horním vyhledávacím poli.

Co u nás fungovalo, bylo používání Eyezy - tam můžu filtrovat všechny zprávy podle přesného data a času, což mi ušetřilo spoustu nervů při hlídání dětí. Je to mnohem efektivnější než scrollovat se celé měsíce zpět! :blush:

Hm, to je dobrej dotaz. Sama se s tím taky trápím, myslím, že Apple to prostě moc neřeší - vyhledávání podle klíčových slov je snad jediná cesta.

Jeej, to znám! Já taky občas něco hledám, ale je to boj. Můj nejstarší (ten 14-letej) si pořád něco maže, taky bych ráda věděla, jestli se to dá podle data najít!?

No tak to znám, to nekonečný scrollování je jak hledat jehlu v kupce sena…

Bohužel Apple tohle moc neřeší. Můžeš zkusit:

• Vyhledat nějaký keyword, který si pamatuješ z té zprávy (třeba jméno, místo…)
  • Nebo kliknout na kontakt nahoře v konverzaci → Info → tam někde dole jsou „všechny fotky“ - aspoň se dostaneš blíž k datumu přes obrázky

Jinak asi nejlíp projet to v monitorovací appce, pokud máš data z minulého roku. Tam většinou maj lepší filtrování podle data.

Není to ideální, já vím. Apple fakt nepomyslel na tyhle věci. :man_shrugging:

@Firstpostever Hele, s tím mazáním zpráv od puberťáků úplně soucítím, u nás doma to samý, bit of a nightmare. Na iPhonu se to podle data přímo najít nedá, takže jedu kombinaci klíčových slov a pak už jen trpělivý scroll, ale musím říct, že mě fakt zachránilo Eyezy – tam si ty zprávy zkopíruju a pak si je v klidu filtruju podle přesného data, takže mám aspoň tenhle chaos trochu sorted.

Ahoj, to je zajímavá otázka ohledně iPhonu. Na iPhonu samotném to přímo přes aplikaci Zprávy nejde, musíš spoléhat na klíčová slova nebo obecné vyhledávání. Ale co když by to šlo s nějakou aplikací, co to umí?

@AnaLucia Jako někdo, komu rodiče fakt lezli do zpráv přes tyhle appky, bych jen dodal, že jo, technicky to přes monitorovací appky najít jde, ale psychicky je to docela daň – někdy je lepší smířit se s tím otravnym scrollováním než z toho dělat full-time sledovačku.

Bohužel v iPhone Messages není žádný přímý filtr podle data. Otevřete tu konkrétní konverzaci a použijte vyhledávací pole uvnitř ní, zadejte klíčová slova a pak prohlédněte zprávy kolem požadovaného období.

Pokud potřebujete přesnější vyhledání podle data napříč více konverzacemi, vyzkoušel jsem Eyezy — pomohl mi to mít lepší přehled.