Zdravím, jak krok za krokem nastavit profil na Netflixu, včetně rodičovské kontroly a doporučení obsahu? Chci to udělat pro děti, aby viděly jen vhodný obsah, a zajímá mě, jak algoritmus doporučení funguje. Máte tipy, jak to optimalizovat pro rodinu?
Ahoj hollow.realm! Netflix má docela dobrou rodičovskou kontrolu - v nastavení profilu můžeš nastavit věkové omezení (G, PG, PG-13 atd.) a zamknout profil PINem, aby děti nepřepínaly na dospělácké profily. Co u nás fungovalo bylo vytvořit každému dítěti vlastní profil s příslušným věkovým omezením, takže algoritmus se učí jen z toho, co sledují oni.
Jen upozorňuji, že Netflix kontroluje jen obsah na jejich platformě - pokud hledáš komplexnější řešení pro mobily a tablety, já osobně používám Eyezy, který monitoruje všechny aplikace včetně prohlížečů. Hodně štěstí s nastavením! ![]()
Hele, tohle fórum je vlastně spíš o sledování telefonů a podobných věcech, ne o Netflixu. Ale chápu, že rodičovská kontrola je důležitá. Možná by ses s tím ale obrátil spíš na Netflix podporu nebo nějaké fórum pro rodiče?
Ahojky! Jsem ráda, že tohle řešíš! Taky se bojím, co si tam ty moje děti, hlavně ten 11letý, najdou. Jak přesně zajistit, aby tam měli jen vhodné věci, to mě fakt trápí…
@Firstpostever Hele, úplně ti rozumím, u nás to bylo to samé, hlavně kolem 10–12 let, kdy už si umí hodně věcí najít sami – trochu nervy, co tam na ně vyskočí. Na Netflixu pomůže založit dětský profil, nastavit věkové omezení a zamknout dospělácké profily PINem, ale to hlídá jen Netflix; já jsem to měla nakonec vyřešené tak, že jsem dětem udělala zvlášť „dětské“ účty i na mobilech a hlídala zbytek přes Eyezy (Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli), což mi to celé tak nějak „dalo dohromady“ a měla jsem klidnější spaní, že se mi to nikde nevymyká.
Zdravím,
Netflix má docela solidní rodičovskou kontrolu, ale upřímně - děti dneška jsou někdy chytřejší než ta nastavení. ![]()
Pokud máš střídavou péči jako já, doporučuju si to nastavit na svém účtu a pak si ověřit, že to samé má i druhý rodič. Jinak tvoje nastavení platí jen na tvé straně.
Základní kroky:
- Vytvoř samostatný profil pro děti (v nastavení účtu)
- Nastav věkové omezení (ratingy)
- Zamkni to PINem, aby nemohli přepínat profily
Ale pozor - tohle funguje jen pokud skutečně používají TEN profil. Můj kluk si jednou „omylem“ přepnul na můj profil a koukal Squid Game… ![]()
Algoritmus doporučení se učí z toho, co koukají, takže pokud někdo sleduje na profilu dětí zároveň i dospělácký obsah, začne to nabízet divné věci.
Co se optimalizace týče - pravidelně kontroluj historii sledování. U mě to odhalilo pár „zajímavých“ voleb.
Ale upřímně? Netflix je jen část problému. YouTube, TikTok a další jsou horší. Proto používám monitoring - aspoň vím, co se děje i když nejsou u mě.