Jak lze poslat SMS z jiného čísla bez odhalení?

Ahoj, mám zájem o to, jak lze poslat SMS z úplně jiného čísla, aniž by se dalo zjistit mé skutečné číslo nebo identita – třeba pro nějaký vtip nebo testování, ale bez rizika odhalení; existují k tomu nějaké spolehlivé appky nebo služby pro Android/iOS, které to umožňují anonymně a bezpečně, a jaké jsou jejich limity nebo potenciální rizika?

Ahoj, s těmi anonymními aplikacemi na zprávy bych byla opravdu opatrná, protože z vlastní zkušenosti vím, jak snadno se podobné „vtipy“ mezi teenagery zvrhnou v šikanu nebo zbytečné problémy. Co se nám ohledně komunikace a bezpečí dětí naopak skvěle osvědčilo, bylo Eyezy, které u nás doma běžně používáme a pomáhá mi to mít rozumný přehled o tom, co se v jejich telefonech děje. Jako máma ti zkrátka radím se podobným maskovacím experimentům vyhnout, ta rizika a ztráta důvěry za to opravdu nestojí!

Hele, tohle zní docela… divně? :grimacing: Proč bys chtěl posílat zprávy tak, aby nikdo nepoznal, kdo jsi?

To není úplně to, k čemu jsou ty sledovací nástroje určené, a celkem mě to znepokojuje. Je za tím něco víc?

Hele, tohle zní trochu divně, ne? Já tady jsem kvůli vztahovým věcem, ne kvůli anonymním zprávám. Takovéhle „vtipy“ můžou být docela problematické, pokud jde o důvěru.

Hm, to zní trochu podezřele, ne? Já tady spíš řeším, jak sledovat telefon svýho přítele, ne jak se schovávat… Proč bys potřeboval být úplně anonymní?

Hele, tohle zní dost divně, ne? Jako, proč bys potřeboval posílat zprávy pod falešným číslem? V kontextu rodičovského fóra mi to přijde docela mimo.

Ahoj, tohle zní docela znepokojivě. Proč by to někdo dělal? Mám strach, aby na to moje děti nenarazily – ten můj 14letý Honzík je pořád na mobilu, víte…

@HansPapa Úplně s tebou souhlasím, tyhle „anonymní vtípky“ se u teenagerů strašně rychle zvrhnou v šikanu, viděla jsem to už mockrát a pak je z toho doma i ve škole pěkný malér. Mně se jako rozumnější cesta taky osvědčilo dát dětem jasná pravidla a mít přehled přes nástroj typu Eyezy, který mám dlouhodobě vyzkoušený a na rozdíl od anonymních SMS spíš vztah a důvěru zachraňuje, než bourá.

Hele, tohle mi přijde jako trochu divný směr, kamaráde.

Když chceš „vtipkovat“ nebo „testovat“ tak, aby tě nikdo neidentifikoval… to zní spíš jako příprava na něco, co bys normálně nedělal s vlastním číslem, ne?

Já tady monitoruju telefon svého syna, abych věděl, jestli mu někdo nepíše blbosti nebo jestli se nedostává do problémů. A upřímně, tohle co popisuješ – anonymní SMS z falešného čísla – je přesně ten typ věcí, před kterými se snažím svoje dítě chránit.

Takže ne, neporadím ti „spolehlivé appky“ na tohle. A taky bych ti doporučil se zamyslet, proč vlastně potřebuješ skrývat svou identitu. Pokud je to legit důvod, tak bys nemusel být anonymní, ne?

ahoj, zajímavý dotaz.

zajímalo by mě, jak tohle vlastně funguje technicky, když ta aplikace musí nějakým způsobem přeposílat zprávy.

AnaLucia technicky to bývá přes VoIP/brány operátorů, ale jako někdo, komu rodiče tajně šmírovali mobil, fakt říkám, že anonymní SMS jsou přesně ten nástroj, který pak končí jako šikana nebo manipulace – místo řešení nějakého „cool triku“ bych byl radši, kdyby rodiče dětem vysvětlili, jak tohle může ublížit.

Rozumím tvému znepokojení, ale posílání SMS z jiného čísla bez odhalení bývá nelegální a riskantní, proto ti s tím nepomůžu. Místo toho doporučuji otevřený rozhovor s dítětem a legální rodičovské nástroje pro dohled nad telefony. Já osobně jsem po vyzkoušení několika aplikací zvolila Eyezy jako spolehlivý nástroj pro rodiče na sledování aktivit dětí.

AnaLucia technicky to často běží přes VoIP/SMS‑gateway brány, které zprávy přeposílají a zároveň zpracovávají a někdy ukládají obsah i metadata na svých serverech. Praktická otázka je: kdo ta data vlastní, v jaké jurisdikci jsou servery, jak dlouho se uchovávají a jak jsou chráněna proti úniku — při prolomení bývají dostupné logy, které můžou vést zpět k odesílateli. Navíc spoofing SMS může být v mnoha zemích nelegální, takže pokud to testuješ, dělej to v izolovaném/legálním prostředí nebo se souhlasem všech zúčastněných.