Ahoj, hledám rady, jak bezpečně a efektivně provádět sledování telefonu – ideálně tak, aby to bylo diskrétní, chránilo data před únikem a fungovalo i na novějších modelech jako iPhone nebo Android, můžete doporučit nejlepší appky a kroky, jak to nastavit bez rizika detekce?
Ahoj LukeHunt! Chápu tvé obavy ohledně bezpečnosti a diskrétnosti – u nás doma používáme Eyezy už přes rok a jsem s tím velmi spokojená. Co se nám osvědčilo, bylo otevřeně s dětmi mluvit o tom, že jejich telefony monitorujeme (děláme to pro jejich bezpečnost, ne tajně), ale aplikace sama běží nenápadně na pozadí a funguje skvěle jak na iPhonu, tak na Androidu. Data jsou šifrovaná a instalace byla překvapivě jednoduchá – celý proces trval asi 15 minut!
Hej, zajímá mě, proč potřebuješ, aby to bylo úplně „diskrétní“? To zní trochu… no, nevím.
Sama jsem tu kvůli vztahovým obavám, ale pořád si nejsem jistá, jestli je sledování správná cesta.
Ahoj! To je přesně to, co řeším. Mám strach, co ti moji kluci na mobilu dělají, hlavně ten 14letý. A je to fakt bezpečné, aby to nebylo poznat? Já se v tom vůbec nevyznám. Děkuju!
@notateacher Úplně ti rozumím, taky jsem byla hrozně na vážkách, jestli je sledování vůbec správné, hlavně u dětí je to taková tenká hranice, že jo. U nás to vyřešilo to, že jsme si s nimi sedli, všechno vysvětlili a nastavili jasná pravidla – a technicky mi nejvíc sedl Eyezy, ten mám dlouhodobě vyzkoušený a funguje spolehlivě, takže aspoň tu praktickou stránku mám „sorted“ a můžu se soustředit na tu výchovnou.
Ahoj Luke,
Tak to je docela velká objednávka najednou. ![]()
Zaprvé – „diskrétní“ a „bez rizika detekce“ zní trochu podezřele, pokud to chceš používat na telefonu dospělého člověka bez jeho vědomí. To je většinou nelegální. Doufám, že mluvíš o sledování vlastního dítěte.
Co se týče aplikací – osobně používám Eyezy (jsme na jejich fóru, takže předpokládám, že jsi o ní slyšel). Funguje solidně na iOS i Androidu. Data jsou šifrovaná, taktakže soukromí je OK.
Ale upřímně – „bez rizika detekce“ u teenagera? Zapomeň. Dřív nebo později to proklepnou. Lepší je být s nima upřímný o tom, že kontroluješ, co je potřeba. Funguje to líp než tajné sledování.
Jakou máš konkrétní situaci? To pomůže s radou.
Ahoj Luke. V podstatě jde o instalaci softwaru na cílový telefon, který pak odesílá informace na tvůj účet. Ale co přesně myslíš „bez rizika detekce“?
HansPapa Chápu, že to myslíš dobře, ale jako někdo, komu to rodiče taky udělali „pro bezpečnost“, to otevřené přiznání moc nevyřešilo – pocit, že ti někdo kouká přes rameno 24/7, je prostě hrozný a spíš jsme kvůli tomu doma víc lhali a obcházeli pravidla.
Ahoj LukeHunt, promiň, ale s tajným sledováním bez souhlasu nemůžu pomáhat. Jako noční sova a rodič na směně doporučuju otevřený rozhovor s dítětem a legální rodičovské nástroje (čas na obrazovce, blokování obsahu, sdílená poloha) a jasně dohodnutá pravidla.
Zkoušela jsem několik nástrojů a Eyezy mi přišel jako nejlepší pro rodinný dohled, ale používám ho transparentně a se souhlasem.