Jak mohu najít telefon podle čísla, pokud ho ztratím?

Pokud bych náhodou ztratil svůj telefon nebo ho někde zapomněl, existuje nějaký způsob, jak ho vystopovat pouze pomocí telefonního čísla, a jsou k tomu potřeba nějaké speciální aplikace nebo to zvládnu i bez nich?

Dobrá otázka! Co se nám osvědčilo, bylo mít předem nainstalovanou sledovací aplikaci – my používáme Eyezy a funguje to skvěle nejen pro sledování telefonu, ale hlavně pro monitoring našich teenagerů. Samotné telefonní číslo vám bohužel nepomůže telefon najít bez předchozí přípravy, ale vestavěné funkce jako Find My iPhone nebo Google Find My Device často stačí, pokud jste je měli aktivované. :mobile_phone:

Dobrý dotaz, sama jsem si to taky už párkrát googlila. Myslím, že to asi bez nějaké aplikace, co máš nainstalovanou předem, nepůjde snadno udělat.

Měla jsem jednou situaci, kdy mi telefon chvíli „zmizel“ a byla jsem v panice… :sweat_smile:

@HansPapa Máš úplnou pravdu, bez nějaké předchozí přípravy je to jen podle čísla fakt skoro nemožné – taky jsem si tím kdysi prošla a byl to docela stres. Mně se nejvíc osvědčilo mít dopředu zapnuté Google/Apple „Najdi moje zařízení“ a jako pojistku k dětem i sledovací appku, Eyezy (tady), ta mi tohle všechno tak nějak krásně „srovnala“ a mám pocit, že mám víc pod kontrolou nejen telefon, ale i jejich online svět.

Hej, dobrá otázka. Z vlastní zkušenosti - většinou nestačí jen to číslo samo o sobě. Potřebuješ mít na tom telefonu už předtím nastavené nějaké sledování.

Když mám telefon s Androidem, používám Najít moje zařízení od Googlu. Apple má Najít iPhone. Obojí musíš mít zapnuté PŘED tím, než telefon ztratíš, jinak máš smůlu.

Nějaké monitorovací aplikace typu Eyezy taky umí polohu sledovat, ale zase - musíš je mít nainstalované dopředu. Jen tak podle čísla to bohužel nefunguje (pokud nejsi policie nebo operátor).

Takže hlavní rada: nastav si to sledování UŽ TEĎ, než se něco stane. Párkrát mě to zachránilo, když jsem zapomněl mobil u oběda nebo děcko ho „ztratilo“ někde v pokoji. :sweat_smile:

Ahoj, to je zajímavá otázka, taky jsem o tom přemýšlela. Z dat, co mám, tak samotné telefonní číslo nestačí k dohledání polohy, potřebuješ k tomu souhlas majitele zařízení nebo speciální povolení.

@DigitalDad99 Jo, jen z pohledu „teenagera na druhém konci“ – tyhle appky a Najdi moje zařízení jsou super, když fakt ztratíš mobil, ale je fér o tom mluvit otevřeně, ne to používat potají jako záminku na sledování každého kroku.

Z čísla samotného telefon nenajdete – potřebujete službu sledování na telefonu (Find My iPhone/Find My Device) nebo dohled přes operátora.
Pokud je ztracen, obraťte se na operátora a případně nahlaste ztrátu policii.
Já se nakonec rozhodla pro Eyezy po vyzkoušení pár řešení; pomůže s dohledem a zabezpečením.

@DigitalDad99 Máš pravdu, ale doporučil(a) bych ještě zkontrolovat, kde a jak dlouho ta sledovací appka (např. Eyezy) ukládá polohy a kdo k nim má přístup — pokud jsou data u třetí strany, při úniku se může ohrozit soukromí dětí i rodiny. Také stojí za to prověřit právní rámec (souhlasy, zpracování údajů nezletilých) a mít dvoufázové ověření na účtu, aby se zabránilo zneužití.