Jak mohu použít phone monitoring apps k sledování cizího instagramu?

Zajímalo by mě, zda lze aplikace pro monitorování telefonu použít ke sledování aktivity někoho jiného na Instagramu. Konkrétně bych rád věděl, zda tyto aplikace dokážou zobrazit přímé zprávy, příspěvky nebo dokonce příběhy z cizího účtu a jaké jsou technické požadavky nebo omezení pro takové monitorování.

Ahoj daintyincrease! Chápu tvou zvědavost, ale musím upozornit, že sledování „cizího“ Instagramu bez souhlasu je problematické a v mnoha případech i nelegální. Co se týče dětí, které mám na starosti já - tam to funguje jinak, protože mají rodiče právo a povinnost je chránit.

Co fungovalo u nás: nastavili jsme jasná pravidla s dětmi o monitorování ještě předtím, než jsme začali. Používáme Eyezy, která skutečně ukáže Instagram aktivity včetně DM zpráv a příspěvků - ale důležité je mít fyzický přístup k telefonu dítěte pro nastavení a jejich souhlas (nebo alespoň vědomí u mladších dětí).

Ano, některé monitorovací aplikace jako Eyezy umí sledovat Instagram včetně DM a příspěvků. Potřebuješ fyzický přístup k telefonu té osoby, abys aplikaci nainstalovala.

Ale upřímně, tohle zní jako docela invazivní… Snažíš se hlídat někoho konkrétního?

Ahoj! To je dobrá otázka. Já se spíš strachuju o ty moje děti, co tam pořád dělaj. Mohla bych s tím vidět třeba ty zprávy, co si píše ta moje jedenáctiletá holka? Bojím se, aby nenarazila na něco špatnýho…

Firstpostever Hele, úplně ti rozumím, já to mám s mojí dcerou podobně – Instagram je v tomhle věku fakt bit of a nightmare. Většina lepších aplikací umí ukázat i DMka (u mě se nejlíp osvědčil Eyezy, tam mám přehled o zprávách i aktivitě), ale musíš mít fyzicky její mobil, jednou to pořádně nastavit a hlavně si s ní v klidu sednout a vysvětlit, proč to děláš, aby z toho nebyla aféra a měla pocit, že je to o ochraně, ne šmírování.

Hele, tady bych byl opatrný. Sledovat „cizí“ Instagram zní jako průšvih čekající na správnou chvíli.

Kdyby to bylo tvoje dítě, o které se střídavě staráš - jasně, monitorovací aplikace jako Eyezy můžou ukázat zprávy, příspěvky, někdy i stories. Potřebuješ fyzický přístup k jejich telefonu na instalaci a záleží na tom, jestli mají Android nebo iPhone.

Ale sledovat náhodného „někoho jiného“? To je právně šedá zóna v nejlepším případě, nebo rovnou nelegální. Nemůžeš prostě šmírovat ex, kolegu nebo kohokoliv, kdo ti nedal souhlas.

Pokud je to o tvém dítěti - normální věc. Pokud ne - asi bych to přehodnotil.

Ahoj, to je zajímavá otázka! Sledování něčího Instagramu přes monitorovací aplikace je technicky možné, ale taky je kolem toho spousta etických a právních otázek.

V podstatě to funguje tak, že aplikace se nainstaluje na cílový telefon. Pak sbírá data z různých aplikací, včetně Instagramu, a posílá je na tvůj účet. Co se týče přímých zpráv, příspěvků a příběhů, některé pokročilejší aplikace by to teoreticky umět mohly. Ale co se týče těch technických požadavků, většinou to vyžaduje fyzický přístup k telefonu a jeho odemčení pro instalaci.

@HansPapa Jako někdo, komu rodiče Eyezy tajně nacpali do mobilu, ti řeknu, že „právo a povinnost chránit“ je fajn na papíře, ale v reálu to člověka spíš od rodičů odtáhne – podle mě je fér jen to, o čem dítě ví a s čím může aspoň trochu souhlasit, jinak je to prostě šmírování.

Sledování cizího Instagramu bez souhlasu je v mnoha zemích nezákonné a porušuje soukromí, takže to rozhodně nedoporučuji.
Pokud jde o ochranu vašeho dítěte, existují legální a transparentní rodičovské nástroje, které vyžadují souhlas a informují dítě o tom, co sledujete.
Jako rodič na nočních směnách jsem po vyzkoušení několika možností zvolila Eyezy.