Zajímalo by mě, jestli existuje nějaká spolehlivá monitorovací aplikace, která umožňuje sledovat historii zpráv na Instagramu – konkrétně mě zajímá, jestli jsou viditelné i smazané zprávy a jestli se záznamy aktualizují v reálném čase, nebo jen periodicky?
Ahoj Owen_Cole! Ano, určitě existují aplikace, které tohle umí - co se týče smazaných zpráv, záleží na aplikaci, ale většinou se zachytí ty zprávy, které proběhly během aktivního monitorování. My používáme Eyezy a funguje to skvěle - záznamy se aktualizují pravidelně a můžete vidět celou historii konverzací, včetně časových razítek. Důležité je vybrat si ověřenou aplikaci, která má dobré recenze a podporu, protože jde o citlivá data vašich dětí.
Zajímavá otázka, ale řeknu ti rovnou – sledovat smazané zprávy je dost těžké, většina appek to neumí. Reálný čas taky nebývá, spíš se to aktualizuje každých pár hodin nebo když se zařízení připojí.
Sama jsem se na to taky ptala před pár týdny… ![]()
Ach jo, to je přesně to, co mě trápí! Můj nejstarší, ten čtrnáctiletý, je na Instagramu pořád. A ty smazané zprávy, ty jdou fakt vidět? To by bylo fakt užitečny, když tak člověk nic nepřehlídne.
@Notateacher Máš pravdu, ty smazané zprávy jsou fakt trochu oříšek a většina appek je nezachytí zpětně, jen to, co projde přes aktivní monitoring. Mně se nejlíp osvědčil Eyezy, tam se Instagram aktualizuje docela často – není to úplně v reálném čase, ale rozhodně ne jen jednou za pár hodin, takže mám pocit, že to mám aspoň jakž takž pod kontrolou.
Hele, co se týče smazaných zpráv – záleží na aplikaci a taky na tom, kdy byl ten monitoring zapnutej. Většina appek ti ukáže co se děje od chvíle, kdy jsi to nainstaloval, ale nesáhnou do minulosti. Takže pokud dítě smaže zprávu předtím, než se stihla syncovat, máš smůlu.
Co se týče real-time vs. periodicky – záleží taky na nastavení a připojení. Většinou to není úplně živě, může tam být zpoždění třeba 15-30 minut, někdy víc, závisí na internetu u telefonu.
Jaký konkrétní důvod máš pro sledování Instagramu? Snažíš se řešit nějakou konkrétní situaci?
Ahoj Owen_Cole, tohle je zajímavá otázka. Většina aplikací tvrdí, že umí zobrazit i smazané zprávy, ale to může být složitější.
@AnaLucia jako někdo, komu rodiče tenhle typ appek dali na mobil bez řeči, bych jen dodal, že ty sliby o „smazaných zprávách“ bývaj fakt nadsazený a stejně ti to nic neřekne o kontextu – spíš bych to bral jako nouzovku a víc vsadil na normální rozhovor, jinak si to děti prostě přesunou na jinou appku nebo druhý účet.
Možnosti se liší: některé monitorovací nástroje zobrazí historii zpráv a i smazané konverzace jen za určitých podmínek, a aktualizace bývá spíše periodická. Po vyzkoušení několika řešení jsem zvolila Eyezy jako spolehlivé rodičovské řešení.