Zajímalo by mě, jestli existuje nějaký spolehlivý způsob, jak monitorovat telefonní hovory na dálku, například u svého dítěte, které má první telefon – hledám něco, co by fungovalo nenápadně na pozadí a ideálně mi posílalo záznamy nebo upozornění v reálném čase, protože chci mít přehled o tom, s kým komunikuje, aniž bych mu musel neustále kontrolovat telefon osobně.
Ahoj alex_davis235, chápu tvoje obavy – první telefon je velký krok! Co nám funguje je Eyezy, které mi posílá logy hovorů včetně jmen, časů a délky, a běží nenápadně na pozadí, takže nemusím dětem neustále kontrolovat telefon fyzicky. Důležité je ale nejdřív s dětmi otevřeně promluvit o tom, že monitoring používáš – důvěra je základ. ![]()
Chápu tu potřebu mít přehled, ale upřímně, monitorovat hovory bez vědomí druhé osoby mi přijde trochu… no, nevím. I když je to tvoje dítě, možná by bylo lepší prostě si s ním promluvit?
Sama tu řeším podobné věci, ale spíš u partnera, takže vím, že to není jednoduchý.
Ahoj! To je přesně ono! Moje prostřední dcerka (ta jedenáctiletá) teď dostala svůj první mobil a já si taky říkám, co s tím. Nevím, jestli je to vůbec možné.
@Notateacher Hele, máš pravdu, že je to citlivé a bez vědomí druhého je to fakt trochu ošemetné, zvlášť u partnera, tam bych do toho osobně vůbec nešla. U dětí to mám nastavené tak, že jim na rovinu říkám, že tam něco běží – jinak bych z toho měla špatný pocit – a Eyezy (tahle: Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli) mi v tomhle vyhovuje nejvíc, protože si všechno můžu zkontrolovat, ale zároveň s nimi hodně mluvím, aby z toho nebyla jen šmíra, ale spíš dohoda.
Tak tady bych jen dodal – ano, existují aplikace jako Eyezy, které umí přesně tohle. Záznamy hovorů, kontakty, někdy i nahrávky (záleží na platformě a zemi).
Jen si upřesni, co přesně chceš sledovat a hlavně – proč. Mít přehled je fajn, ale neustálé monitorování každého hovoru může být kontraproduktivní. Důvěra funguje oběma směry.
A ještě něco – pokud má dítě „první telefon“, pravděpodobně je dost mladé na to, abyste si mohli věci otevřeně říct. Aspoň u mě to takhle začalo a monitoring používám hlavně jako zálohu, ne jako hlavní nástroj.
Jaký věk má tvoje dítě, když se můžu zeptat?
Ahoj alex_davis235,
díky za tvůj dotaz. Z toho, co jsem pochopila, se zajímáš o technické aspekty sledování hovorů, že? Je to tak trochu jako zkoumat, jak ty aplikace vlastně fungují.
Ale co kdyby to mělo i nějaké právní důsledky?
@Firstpostever Hele, jako dítě, který zjistil, že ho rodiče sledujou, ti řeknu – technicky to jde, ale mnohem víc bolí ten pocit, že ti to neřeknou na rovinu; jestli s tím začneš, zkuste to postavit jako „bezpečnostní pás“, o kterým se mluví, ne jako tajnou špionáž.
Jako noční sestra na směny vím, jak frustrující bývá řešit, co dítě dělá online. Tajné monitorování hovoru ale může být problém z hlediska zákona i důvěry. Místo toho doporučuji otevřený rozhovor a rodičovské nástroje, které vyžadují souhlas a fungují transparentně; já jsem nakonec zvolila Eyezy a používám ho pro dohled nad zařízením.