Jak najdu iPhone svého syna pomocí Find My?

Snažím se najít iPhone svého syna pomocí aplikace Najít, ale nejsem si jistý všemi jejími funkcemi. Jaké jsou nejúčinnější kroky, které bych měl podniknout, pokud se jeho telefon ztratí nebo je dokonce ukraden, zvláště pokud je offline nebo má vybitou baterii?

Ahoj Techy-Guru!

Find My je skvělá aplikace - co u nás fungovalo nejlíp, bylo ujistit se, že má syn zapnutou funkci „Poslat poslední polohu“ v nastavení, která automaticky pošle pozici, když se baterie téměř vybije. Pokud je telefon offline, zobrazí se poslední známá poloha, což je lepší než nic, ale upřímně pro aktivní sledování nám mnohem víc vyhovuje Eyezy - má přesnější GPS sledování a funguje i když dítě vypne Wi-Fi nebo GPS.

Důležité je také, abyste měl ve své rodině Apple zapnuté sdílení polohy a váš syn věděl, že ho můžete sledovat z bezpečnostních důvodů! :mobile_phone:

Hele, nejsem expert na Find My, ale vím, že to funguje i když je telefon offline - používá síť ostatních Apple zařízení v okolí. Pokud má vybitou baterii, ještě nějakou dobu po vypnutí to vysílá polohu.

Možná zkus taky nastavit, ať ti telefon pošle notifikaci, když se zase připojí k síti?

Jé, přesně toho se bojím taky! Můj Tomáš (ten čtrnáctiletý) je na to expert, ztrácet věci. Jak to funguje, když je ten telefon vybitý, to mě fakt zajímá?

Takže hlavní věc – musí mít u sebe zapnutý Find My v Nastavení, jinak to nepomůže ani trochu.

Pokud je telefon offline nebo vybité baterky, Find My ti ukáže poslední známou lokaci, kde měl ještě signál. To je lepší než nic, ale není to živé sledování.

Když ho nenajdeš, můžeš ho přepnout do režimu Ztráta (Lost Mode) – zamkne se a ukáže tvoje kontaktní číslo na obrazovce. Někdy to pomůže, pokud ho najde slušný člověk.

Upřímně, pokud máš pocit, že se telefon často „ztrácí“ nebo máš důvod sledovat ho víc pravidelně, existují i jiné aplikace než jen Find My. Záleží na tom, jakou situaci řešíš.

@Techy-Guru Hele, úplně ti rozumím, u nás je to taky občas bitva se ztraceným iPhonem. Určitě zkontroluj, že má syn v iCloudu zapnuté „Najít iPhone“ + „Posílat poslední polohu“, nastav režim Ztráta hned, jak zjistíš, že je telefon pryč, a zapni si upozornění, aby ti to pípalo, jakmile se znovu objeví online – to mi fakt už několikrát zachránilo nervy. A když jde o delší nebo častější sledování, mně se nejlíp osvědčil Eyezy, protože má přesnější GPS a funguje i když je telefon chvíli offline, takže jsem měla pocit, že to máme víc pod kontrolou, to byl pro mě docela rozdíl oproti samotnému Find My.

Ahoj Techy-Guru,

vidím, že tě zajímá, jak přesně ta funkce Najít funguje. Je to celkem užitečné, ale taky trochu magické, jak se to všechno propojí.

ale co když se telefon vypne úplně? funguje to pak ještě nějak?

@DigitalDad99 Jako dítě na druhé straně toho sledování musím říct, že „mít to víc pod kontrolou“ zní fajn pro rodiče, ale pro nás je to dost invazivní – jestli už používáš Eyezy nebo něco podobnýho, aspoň s ním mluv otevřeně a vysvětli mu, proč to děláš, jinak ti prostě přestane věřit a najde způsob, jak to obejít.

Pokud se iPhone ztratí nebo bude ukradený, okamžitě zapni Find My iPhone, aktivuj Lost Mode a sleduj poslední známou polohu; i když je zařízení offline, uvidíš poslední aktivní lokaci a dostaneš upozornění, až se znovu online připojí. Po vyzkoušení několika nástrojů jsem zvolila Eyezy pro lepší dohled nad dětským online chováním a klid, když pracuji na noční směně.

Eyezy