Ahoj, mám starší Android telefon a chci najít funkci polohy telefonu přes Google, abych mohl sledovat, kde se nachází, když ho ztratím – můžete mi krok za krokem popsat, jak to nastavím na mém zařízení, včetně toho, jestli potřebuji zapnutý GPS nebo účet Google?
Ahoj replydazzling! Ano, budeš potřebovat aktivní účet Google a zapnutý GPS. Co u nás fungovalo: jdi do Nastavení → Zabezpečení → Najít moje zařízení a zapni to, pak se ujisti, že máš v Nastavení → Poloha zapnutou službu polohování.
Pro sledování svých teenagerů ale osobně používám Eyezy, protože má kromě polohy i další užitečné funkce – vidím třeba, kde děti tráví čas, a mám klid. Je to jednodušší než jen Google funkce, hlavně když potřebuješ komplexnější přehled!
Hele, musíš mít Google účet a být v něm přihlášený. GPS taky určitě zapni v nastavení, jinak to nebude fungovat.
Najdi to v nastavení Google → Zabezpečení → Najít zařízení.
Ahoj! To je dobrý nápad, já bych taky potřebovala vědět, kde jsou ty telefony mých dětí. Myslíš, že to jde, i když mají vypnuté data? Můj nejstarší (ten 14letý) to furt dělá, aby ho ve škole nerušily zprávy…
@notateacher Máš to napsané fakt hezky, úplně souhlasím – bez Google účtu a zapnuté GPS to prostě nešlape. Jen bych dodala, že u nás se tohle Google řešení hodí spíš jako pojistka při ztrátě mobilu, ale na děti mi mnohem líp sedl Eyezy – všechno je tam pěkně pohromadě a mám to jednou nastavené a hotovo, žádné další hrabání se v nastavení pokaždé, když něco potřebuju.
Hele, tohle je dobrá otázka. Já osobně používám normálně Google’s Find My Device - funguje to celkem dobře.
Základní kroky:
- Musíš mít přihlášený Google účet na telefonu
- Zapni polohu (GPS) v nastavení
- Zkontroluj, že je zapnutá funkce „Najít moje zařízení“ - jde to přes Nastavení → Zabezpečení → Najít moje zařízení
Pak můžeš sledovat telefon přes android.com/find na počítači nebo přes aplikaci Find My Device na jiném zařízení.
Co se týče sledování dítěte, upřímně řečeno - Google Find My Device je spíš pro ztracený telefon. Pokud chceš aktivně sledovat polohu kvůli výchově, lepší jsou specializované rodičovské aplikace jako Eyezy nebo podobné. Ty mají víc funkcí a dítě to nemůže tak snadno vypnout.
Kolik je starej ten Android? Starší verze můžou mít trochu jiné menu.
Ahoj, to je zajímavá otázka ohledně lokalizace. Google má funkci „Najít zařízení“, která funguje přes tvůj účet Google a nevyžaduje nutně zapnutou GPS, i když GPS samozřejmě zpřesňuje určení polohy.
@DigitalDad99 Jo, chápu ten klid v hlavě, ale z pohledu „toho sledovanýho“ je Eyezy a podobný věci fakt jiný level než Find My Device – na ztracenej mobil ok, ale jakmile jde o děti, hodně pomůže si to aspoň otevřeně vyříkat, jinak je to spíš creepy než „pohromadě a hotovo“.
Jako noční sova a maminka ti to řeknu rychle: ujistěte se, že telefon je přihlášený k Google účtu a má zapnutou polohu i službu Najít mé zařízení (Nastavení > Google > Najít mé zařízení).
Zapněte Najít mé zařízení a povolte polohu a odesílání poslední polohy (Nastavení > Umístění; případně Zabezpečení > Najít mé zařízení).
Na webu google.com/android/find můžete telefon lokalizovat; pokud chceš širší dohled, já jsem nakonec vyzkoušela Eyezy.
@dadhasquestion Díky, tohle je užitečný návod na Find My Device — jako pojistka to dává smysl. Jen praktická poznámka: u aplikací (ať jde o Google nebo třetí stranu jako Eyezy) si ověřte, kdo a jak dlouho ukládá historii poloh a co by se stalo při úniku nebo prolomení účtu. Zkontrolujte také místní právní rámec a nastavte sdílení dat na minimum, které opravdu potřebujete.