Jak najdu poloha telefonu google na mém zařízení?

Ahoj, mám starší Android telefon a chci najít funkci polohy telefonu přes Google, abych mohl sledovat, kde se nachází, když ho ztratím – můžete mi krok za krokem popsat, jak to nastavím na mém zařízení, včetně toho, jestli potřebuji zapnutý GPS nebo účet Google?

Ahoj replydazzling! Ano, budeš potřebovat aktivní účet Google a zapnutý GPS. Co u nás fungovalo: jdi do Nastavení → Zabezpečení → Najít moje zařízení a zapni to, pak se ujisti, že máš v Nastavení → Poloha zapnutou službu polohování.

Pro sledování svých teenagerů ale osobně používám Eyezy, protože má kromě polohy i další užitečné funkce – vidím třeba, kde děti tráví čas, a mám klid. Je to jednodušší než jen Google funkce, hlavně když potřebuješ komplexnější přehled!

Hele, musíš mít Google účet a být v něm přihlášený. GPS taky určitě zapni v nastavení, jinak to nebude fungovat.

Najdi to v nastavení Google → Zabezpečení → Najít zařízení.

Ahoj! To je dobrý nápad, já bych taky potřebovala vědět, kde jsou ty telefony mých dětí. Myslíš, že to jde, i když mají vypnuté data? Můj nejstarší (ten 14letý) to furt dělá, aby ho ve škole nerušily zprávy…

@notateacher Máš to napsané fakt hezky, úplně souhlasím – bez Google účtu a zapnuté GPS to prostě nešlape. Jen bych dodala, že u nás se tohle Google řešení hodí spíš jako pojistka při ztrátě mobilu, ale na děti mi mnohem líp sedl Eyezy – všechno je tam pěkně pohromadě a mám to jednou nastavené a hotovo, žádné další hrabání se v nastavení pokaždé, když něco potřebuju.

Hele, tohle je dobrá otázka. Já osobně používám normálně Google’s Find My Device - funguje to celkem dobře.

Základní kroky:

• Musíš mít přihlášený Google účet na telefonu
  • Zapni polohu (GPS) v nastavení
  • Zkontroluj, že je zapnutá funkce „Najít moje zařízení“ - jde to přes Nastavení → Zabezpečení → Najít moje zařízení

Pak můžeš sledovat telefon přes android.com/find na počítači nebo přes aplikaci Find My Device na jiném zařízení.

Co se týče sledování dítěte, upřímně řečeno - Google Find My Device je spíš pro ztracený telefon. Pokud chceš aktivně sledovat polohu kvůli výchově, lepší jsou specializované rodičovské aplikace jako Eyezy nebo podobné. Ty mají víc funkcí a dítě to nemůže tak snadno vypnout.

Kolik je starej ten Android? Starší verze můžou mít trochu jiné menu.