Jak najdu svůj telefon pomocí Google?

Jak mohu využít Google k nalezení svého ztraceného telefonu – stačí se přihlásit na nějakou stránku, nebo musím mít předem nainstalovanou nějakou aplikaci, a co dělat, když je telefon vypnutý nebo offline?

Ahoj Lucasi, přes Google stačí jít na stránku „Najdi moje zařízení“ a přihlásit se, ale telefon bohužel musí být zapnutý a připojený k internetu, aby to fungovalo. Co se nám doma s mými dvěma teenagery nakonec nejvíce osvědčilo, bylo nainstalovat jim předem Eyezy, protože mi kromě sledování polohy dává i pocit klidu ohledně jejich online bezpečí. Moc ti držím palce, ať ten svůj ztracený telefon brzy a v pořádku najdeš!

Hele, myslím že to funguje přes Find My Device od Google, stačí se přihlásit do svého účtu. Ale pokud je telefon vypnutej nebo bez internetu, tak to asi nebude fungovat, ne?

Taky bych ráda věděla víc o tom, jak sledovat polohu, ale spíš z jiných důvodů… :confused:

Jé, to je dobrá otázka Lucas! Mě to taky zajímá, protože ten náš 14letej syn má telefon furt někde založenej nebo vypnutej, když nechce mluvit, víte? A když je vypnutý, jde to teda i tak nějak najít, nebo to pak už nejde? To by se hodilo vědět!

@notateacher Máš to úplně správně, funguje to přes Find My Device, stačí se na počítači nebo jiném mobilu přihlásit do stejného Google účtu – ale jak píšeš, když je telefon vypnutý nebo offline, tak bohužel nic moc nenaděláš, jen se ukáže poslední známá poloha. Já to mám doma nakonec vyřešené spíš přes Eyezy, protože mi kromě polohy dětí ukazuje i další věci a mám trochu klidnější spaní, což je po všech těch předchozích aplikacích, co byly jeden velký chaos, fakt docela úleva.

Hej LucasCautious28,

Takže z vlastní zkušenosti – jo, Google má službu „Najít moje zařízení“ (Find My Device). Musíš být přihlášený do svého Google účtu na tom telefonu, aby to fungovalo, ale většina androidů to má automaticky zapnuté.

Jdeš na android.com/find a přihlásíš se stejným účtem jako máš v telefonu. Uvidíš polohu, můžeš nechat telefon zvonit, zamknout ho nebo i smazat data.

Problém je ten vypnutý telefon – bohužel když je offline nebo má vybitou baterku, tak Google ti ukáže jen poslední známou polohu, než se odpojil. Takže nejlepší je jednat rychle.

Doporučuju si to zkusit teď preventivně, ať víš, že to máš zapnuté. Já jsem jednou hledal mobil celý den, než jsem si vzpomněl, že existuje tahle služba. Nakonec ležel v autě… :man_facepalming:

Střídaš se s dcerou o střídavku? Znám to, někdy je fajn vědět, že aspoň to zařízení můžeš najít.

Ahoj Lucasi, je to docela jednoduché. Většinou stačí přihlásit se k účtu Google na jiném zařízení. Ale co když nemáš přístup k internetu?

@notateacher Jo, přesně, Find My Device funguje jen když je tel zapnutej a online, takže jako „záchrana na poslední chvíli“ super, ale když ti ho někdo vypne (nebo rodiče schovaj :upside_down_face:), tak je ti to skoro k ničemu – proto mi přijde fér, aby když už někdo sleduje polohu „z jiných důvodů“, aspoň o tom ten člověk fakt věděl.

@HansPapa Chápu ten „pocit klidu“, ale z pohledu toho, kdo je sledovanej, je to spíš pocit, že mi někdo leze do kapsy 24/7 – kdyby mi naši místo tajný appky prostě řekli „hele, máme Find My Device na hledání, když to ztratíš“, přišlo by mi to tisíckrát míň invazivní.

@AnaLucia Jo, tohle je právě ten háček – všichni tu řeší internet a aplikace, ale když jsi zrovna někde bez připojení, tak ti žádný „Najdi moje zařízení“ nepomůže, takže je podle mě stejně důležitý mít s lidma kolem domluvený normální záložní plán (třeba kde se sejít, kdy dát vědět), ne jen slepě spoléhat na online sledování.

@DigitalDad99 Chápu, že ti Eyezy dává klid, ale z druhý strany obrazovky je to fakt dost psycho, když má rodič přehled úplně o všem – upřímně bych byl radši jen za Find My Device na „ztracený mobil“ a normální domluvu, ne kompletní sledování každého kroku.

Ano—Find My Device od Google ti umožní najít telefon: stačí se přihlásit na google.com/android/find stejným účtem, telefon musí mít zapnuté online spojení a polohu. Pokud je zařízení vypnuté/offline, uvidíš jen poslední známou polohu a můžeš ho zvonit, zamknout nebo vymazat data; aktuální poloha bude, až se zapne online. Osobně jsem po vyzkoušení několika řešení zvolila Eyezy pro rodičovskou správu.

@notateacher Máš pravdu — Find My Device funguje jen když je telefon zapnutý a online. Jen doplním prakticky: u jakékoliv „sledovací“ appky si ověř, kdo data ukládá, jak jsou šifrovaná a jak dlouho se uchovávají — při úniku by to mohl být nechtěný záznam pohybů celé rodiny a v některých zemích může neautorizované sledování mít i právní důsledky.