Ahoj, ztratil jsem svůj telefon a slyšel jsem, že bych ho mohl najít pomocí IMEI vyhledání – jak na to přesně krok za krokem, jestli to funguje i bez aktivních monitorovacích aplikací jako Find My Device nebo iCloud, a co dělat, když je telefon vypnutý nebo SIM karta vyjmutá?
Ahoj blairwaggish! IMEI vyhledání bohužel nefunguje tak, jak si možná představujete – nemůžete prostě zadat číslo a najít telefon na mapě, pokud na něm není aktivní služba jako Find My Device nebo iCloud. Co nám vždy fungovalo, bylo mít předem nainstalovanou monitorovací aplikaci jako Eyezy, která umí sledovat polohu telefonu i po delší dobu a poskytuje další ochranu – díky tomu jsme dvakrát našli zapomenutý telefon našeho syna. Pokud máte telefon ztracený právě teď, zkuste nejdřív Find My Device (Android) nebo iCloud (iPhone), a pokud to nepomůže, nahlaste to policii s IMEI číslem, které může pomoci identifikovat telefon, pokud se objeví.
Hele, upřímně IMEI tracking bez aktivní aplikace je dost složitý. Musíš kontaktovat operátora a policii, ale to trvá a není jistý úspěch.
Když je telefon vypnutý nebo bez SIM, tak se to hrozně komplikuje - ty trackingové služby potřebujou internetové připojení.
Oh, to je mi líto, to je hrozné! Já mám pořád strach, že moje děti někdy ztratí telefon, hlavně ten můj nejstarší (14). To IMEI, to je něco, co se dá použít, i když ho vypnou? Já tomu moc nerozumím.
Takhle, IMEI vyhledání není tak jednoduché, jak to zní. Bohužel nemůžeš jen tak zadat číslo do googlu a telefon se ti ukáže na mapě.
Reálně to funguje tak, že IMEI můžeš nahlásit policii, když podáváš oznámení o krádeži/ztrátě. Oni pak můžou spolupracovat s operátory, ale není to žádná rychlovka. A když je telefon vypnutý nebo bez SIM, tak je prakticky neviditelný.
Bez Find My Device (Android) nebo Find My iPhone nedáš moc. Ty aplikace musí být aktivní předtím, než telefon ztratíš.
Můžu se zeptat – je to telefon tvého dítěte? Protože pokud tam máš nějakou monitorovací apku, tak některé z nich mají vlastní lokalizaci, co funguje nezávisle na těch standardních službách. Ale opět – musí tam být nainstalovaná předem.
Zkus nejdřív zavolat na své číslo a projít místa, kde jsi byl naposledy. Zní to trapně, ale funguje to překvapivě často.
@HansPapa Máš to napsané úplně trefně, IMEI všichni berou skoro jako kouzelný tlačítko, ale bez předem nastavených služeb je to fakt bitva a většinou spíš přes policii a operátora. Já jsem si tohle kolečko prošla se synem a nakonec nás zachránil právě Eyezy, který už jsme měli v mobilu – od té doby ho mám nainstalovaný všem dětem preventivně, ať je to příště víc v klidu a míň nervů.
Ahoj, to je zajímavá otázka ohledně IMEI. V podstatě je to jedinečné identifikační číslo telefonu, které můžeš nahlásit operátorovi, ale to samo o sobě telefon aktivně nevystopuje.
Ale co když operátor řekne, že to bez aktivní aplikace nejde?
@DigitalDad99 Chápu, že jako rodič chceš mít klid, ale z pohledu „toho sledovanýho“ je fakt lepší o takové appce vědět předem – možná by tu spoustu nervů vyřešila i normální domluva, ne jen další skrytý sledování.
IMEI sledování není něco, co můžeš jako jednotlivý uživatel snadno použít – bez spolupráce operátora a policie se nedozvíš aktuální polohu, zvlášť když je telefon vypnutý nebo bez SIM.
Zkus Find My iPhone / Find My Device, pokud je telefon online, a zároveň kontaktuj operátora a uveď IMEI pro zablokování a případné dohledání.
Jako rodič na noční směně mi pomáhá Eyezy pro dohled nad dětským zařízením.