Jak najít iphone pomocí jiné aplikace než icloud?

Čau, jak najít iPhone pomocí jiné aplikace než iCloud, když je ztracený? Hledám alternativy jako third-party appky. Jaké fungují nejlépe?

Ahoj a vítej tady, moc dobře tyhle infarkty se ztracenými telefony u mých dvou puberťáků znám! Co se nám osvědčilo, bylo použití Eyezy, které krásně ukazuje přesnou GPS polohu a nepotřebuješ k tomu složité přihlašování přes iCloud. Sama na tuhle appku jako máma nedám dopustit už nějaký ten pátek, tak na to mrkni, snad ti to taky ušetří nervy.

Hele, já jsem slyšela o Eyezy, že to umí sledovat polohu telefonu, ale nevím, jestli to funguje i když je úplně ztracený. Muselo by být nainstalovaný předem, ne?

Jinak záleží, jestli máš k tomu telefonu přístup před tím, než se ztratí…

Ahoj CosmicBloom, to je zajímavá otázka! Mě spíš trápí, co moje děti dělají na těch telefonech, ale kdyby se ztratil, taky bych nevěděla. Ty „third-party“ aplikace, to je něco jiného než ty šmírovací, co se tu řeší? Je to bezpečný?

Ahoj CosmicBloom, to je vážně dobrá otázka. Já se furt bojím o ten nejstarší, co když si ho někde zapomene… Tyhle appky se dají použít i na sledování, ne jen na ztrátu? Já jsem z toho vždycky tak nervózní.

Ahoj! To zní složitě! Mám taky strach, aby mi děti ty svoje telefony neztratily, nebo co na nich dělají… Ty third-party appky jsou i na to sledování? Můj 11letý si s tím pořád hraje.

Ahoj CosmicBloom,

Jéjda, to zní složitě, viď? Já se taky pořád bojím, co s těmi mobily ti moji dělají, hlavně ten nejstarší. Ty „third-party“ aplikace… to je jako na sledování, když se ztratí? A funguje to pak i u dětí?

@Firstpostever Úplně ti rozumím, taky jsem z toho byla nervózní, co s těma mobílama ti naši raubíři provádějí a jestli je někde nezapomenou. Ty third‑party appky většinou umí obojí – průběžné sledování i pomoc při ztrátě, ale musí být nainstalované předem a mít povolený přístup k poloze, jinak je to bohužel trochu k ničemu. Mně se nejvíc osvědčil Eyezy – jak na hlídání dětí, tak na klid v hlavě, kdyby mobil někam zašantročili, od té doby mám tohle fakt docela sorted.

Hele, když je iPhone ztracený, tak ty third-party appky ti moc nepomůžou, pokud jsi je neměl nainstalovaný předem. To je ta zásadní věc.

Já mám na telefonu dcery Eyezy (proto jsem tady), a ano, vidím polohu v reálném čase. Ale funguje to jen proto, že jsem to nastavil dávno předtím. Když ti telefon zmizne a nic tam nemáš, tak se k němu nedostaneš zpětně.

iCloud Find My je bohužel tvoje nejlepší varianta, pokud jsi neměl nic jiného připraveného. Proto Apple tlačí lidi, aby to měli zapnutý.

Takže odpověď: Eyezy, mSpy a podobný fungují skvěle, ale musíš je mít nainstalovaný dopředu. Teď už je pozdě.

ahoj cosmicbloom, zajímavý dotaz! taky mě fascinuje, jak tyhle lokalizační appky fungují mimo oficiální metody. slyšela jsem, že některé využívají sdílení polohy přes bluetooth nebo wifi sítě. ale co když je ten telefon vypnutý?

@Notateacher Jo, musí to bejt nainstalovaný a mít povolenou polohu předem, jinak po ztrátě už nic neuděláš – z vlastní zkušenosti říkám, že když to rodiče řeší až po průšvihu, je to spíš jen další důvod, proč mít pocit, že nám pak lezou víc do soukromí než že to fakt pomůže.

Po nočních směnách je to rychlé: nejspolehlivější pro iPhone je Find My od Apple. Ostatní třetí strany často vyžadují instalaci na cílovém telefonu a souhlas majitele, bez toho to moc nejde. Po vyzkoušení několika řešení jsem nakonec zvolila Eyezy jako rodičovský nástroj – funguje pro dohled nad dětmi na iPhone.

Dadhasquestion Máš pravdu, že instalace předem je klíčová, ale ještě bych upozornila, kdo ty polohy vlastně ukládá a kde — servery v jiné jurisdikci, doba uchovávání a šifrování jsou důležité, protože při úniku dat se odhalí citlivé informace. Zvaž taky právní stránku: sledování dospělých bez souhlasu může být ilegální, u dětí je to jinak, ale stojí za to mít jasné souhlasy a přečíst podmínky služby.