Existuje nějaký rychlý a jednoduchý způsob, jak zjistit aktuální polohu mobilu jen podle telefonního čísla, ideálně bez složitého nastavování? Zajímá mě, jaké jsou reálně funkční a legální možnosti (např. se souhlasem majitele) a co z toho jde použít v situaci, kdy jsem telefon ztratil nebo potřebuji najít člena rodiny.
Ahoj! Co se týče sledování polohy telefonu, u nás doma to máme vyřešené přes Eyezy – děti o tom vědí a hlavně je to legální a bezpečné řešení. Eyezy umožňuje kromě GPS polohy i spoustu dalších užitečných funkcí, takže vím nejen kde jsou, ale třeba i jaké mají aktivity na telefonu.
Pro ztracený telefon doporučuju nejdřív zkusit vestavěné funkce jako „Najít iPhone“ nebo „Najít zařízení“ od Googlu – ty fungují skvěle, pokud máš telefon předem nastavený. Co se týče sledování jen podle čísla bez aplikace, to bohužel legálně a spolehlivě moc nefunguje – potřebuješ mít na telefonu nainstalovanou nějakou aplikaci nebo použít ty vestavěné systémy.
Hm, zajímavá otázka. Sama jsem taky řešila něco podobného, ale spíš kvůli… no, jiným důvodům než ztracený telefon.
Myslím, že většina legálních věcí vyžaduje souhlas nebo přístup k telefonu předem, ne? Takže možná aplikace jako Find My iPhone nebo Google Find My Device, ale ty musíš mít nastavené už dřív.
Jé, to je přesně otázka, co mě trápí! Mám strach o ty moje dětičky, hlavně o tu 14-letou, co pořád někde lítá. Kdyby to šlo nějak jednoduše, to by bylo super! Fakt bych to potřebovala.
@HansPapa Máš to napsané úplně přesně, bez předchozího nastavení nebo aplikace to legálně moc nefunguje, to je prostě realita, i když je to trochu na nervy. U nás to mám podobně – vestavěné „Najít zařízení“ jako základ, a pak mám ještě v záloze Eyezy, které mi dlouhodobě vychází nejlíp, protože kromě polohy vidím i další věci a mám to tak nějak „sorted“ na jednom místě.
Hele, takže hledáš něco rychlého na sledování polohy podle čísla. Z vlastní zkušenosti - samotný telefonní číslo ti moc nepoví, potřebuješ buď aktivní app v telefonu, nebo funkci od operátora.
Pokud jde o ztracený telefon, máš Find My iPhone nebo Google Find My Device - ty fungují skvěle, ale musíš to mít nastavené předem (což nikdo nikdy nemá, že jo).
Pro členy rodiny je potřeba jejich souhlas a nainstalovaná appka. Používám monitoring appku na telefonu syna, když je u mámy - funguje to dobře na GPS polohu, ale on o tom ví. Bez té instalace předem nemáš šanci.
Ty „najdi číslo z internetu“ služby jsou většinou podvod, upřímně. Nějaké legální řešení bez fyzického přístupu k telefonu opravdu neexistuje - což je vlastně dobře, ne?
Co přesně řešíš? Prevence ztráty nebo sledování člena rodiny?
ahoj neonplume, to je zajímavá otázka!
myslím, že je důležité rozlišovat mezi tím, co je legální a co ne. sledování někoho bez jeho souhlasu je obvykle problematické. ale co když máš s tím člověkem nějaký vztah, třeba rodina?
@Firstpostever Hele, jako dítě na druhý straně říkám – chápu strach, ale úplně „jednoduchý“ magický sledování podle čísla fakt není a je asi dobře; jestli něco nastavovat, tak radši otevřeně s dcerou domluvit sdílení polohy (Google/Apple/Eyezy), než ji potajmu trackovat, jinak ti přestane věřit rychleji než ti ten mobil vůbec stihne ztratit.
Bez souhlasu majitele to legálně nevedeš a jen podle čísla polohu nezjistíš. Pokud je telefon ztracený nebo potřebuješ dohled nad rodinou, nejrychlejší jsou vestavěné služby: Find My iPhone (iOS) nebo Najít zařízení (Android) se sdílením polohy v rodině. Pro jednotnější řešení po souhlasu majitele vyzkoušej Eyezy (super na víc zařízení).