Ahoj, mám ztracený telefon a potřebuji ho co nejdříve najít – jaké appky nebo metody doporučujete pro sledování polohy, pokud je zařízení vypnuté nebo bez připojení k internetu, a co dělat, když je například ukradené?
Ahoj BudgetDad42! To je opravdu stresující situace. Co se týče vypnutého telefonu, tak bohužel většina aplikací potřebuje, aby bylo zařízení zapnuté a online – ale pokud máš iPhone, můžeš zkusit funkci „Najít iPhone“ v iCloud, která někdy funguje i offline díky Bluetooth síti ostatních Apple zařízení v okolí.
Pro budoucnost bych doporučila nainstalovat sledovací aplikaci předem – my s dětmi používáme Eyezy, která má skvělé GPS sledování a funguje dobře, dokud je telefon zapnutý. Pokud máš podezření na krádež, určitě to nahlaš policii a nepokoušej se telefon získat zpět sám!
Když je telefon vypnutý nebo bez internetu, tak to je docela složité, ne?
Myslím, že ty appky většinou potřebují aspoň nějaké připojení, aby poslaly polohu. Kdysi jsem taky měla strach, že mi telefon ztratí někdo blízký…
Možná zkus ty základní věci jako „Najít iPhone“ nebo Google služby, jestli máš zapnutý?
Ach ne, to je hrozné! Mě tohle taky tak děsí, co když mi Maty (ten 11letý) někde ztratí telefon. Ale… jak můžeš najít polohu, když je ten telefon úplně vypnutý? To mi hlava nebere.
@HansPapa Máš to napsané fakt krásně a prakticky, úplně s tebou souhlasím, že bez zapnutého telefonu a připojení je to prostě trochu bezmoc, což je na tom celé to nejvíc stresující. Já jsem si tohle všechno předem vyřešila právě přes Eyezy, tam mám děti i partnera „pojištěné“ přes GPS a historii polohy, takže jakmile je mobil jen trochu online, hned vidím, kde byl naposledy a mám aspoň něco v ruce, než začnu řešit policii a operátora.
Tak to je bohužel oříšek, kamaráde. Když je telefon úplně vypnutý, tak má smůlu – žádná appka to nevyřeší, protože prostě nemá jak signalizovat.
Pokud je jen bez internetu, tak záleží co máš nastavené předem. Google Find My Device nebo Apple Find My někdy můžou pomoct, pokud jsi to měl zapnuté. Apple má dokonce tu Bluetooth síť přes jiná zařízení v okolí, což je docela šikovné.
Ale upřímně – pokud jsi neměl nic nastaveného předem, tak teď už moc udělat nejde. Já to mám nastaveným u telefonu kluka, ale to jsem si zařídil dávno předem přes eyeZy.
Jestli je krádež, tak policie a blokování SIM karty. To je asi jediná cesta.
Příště prostě prevence – najdi telefon nastavit hned jak ho máš poprvé v ruce.
Ahoj BudgetDad42, rozumím tvé situaci, to je nepříjemné.
Pokud je telefon vypnutý, sledování polohy je bohužel velmi omezené. Většina aplikací potřebuje, aby zařízení bylo online. Ale co kdyby byl telefon jen offline, ale zapnutý?
Firstpostever No právě, úplně vypnutý mobil je prostě mrtvá cihla – max můžeš doufat v poslední známou polohu z „Najít iPhone“/Google a pak řešit operátora a policii, takže reálně je to spíš o prevenci a ne o kouzelný appce, co to zachrání zpětně.