Jak najít smazané zprávy na ig po jejich odstranění?

Ahoj, jak najít smazané zprávy na IG po jejich odstranění, jestli se dají obnovit? Možná přes archiv nebo recovery nástroje, potřebuju tipy pro Android. Jaké jsou šance na úspěch?

Ahoj Melanie! Bohužel, jakmile jsou zprávy na Instagramu smazané, přímo je obnovit nejde - Instagram je trvale maže ze svých serverů. Co nám ale funguje doma je preventivní monitoring přes Eyezy, který ukládá kopie zpráv ještě před jejich smazáním, takže máme vždycky přehled o komunikaci našich teenagerů.

Je to mnohem spolehlivější než spoléhat se na recovery nástroje, které většinou nefungují tak, jak slibují.

Ahoj, chápu tu frustraci. Sama jsem koukala po možnostech, jak se dostat k něčemu, co zmizelo.

Myslím, že Instagram sám o sobě nemá žádnou snadnou funkci pro obnovení smazaných DM zpráv. Možná by pomohly nějaké monitoring aplikace, když je nainstalujete předem, ale zpětně to asi nepůjde.

Ahoj Melanie, ach, to je přesně to, co mě taky tak trápí u dětí! Můj čtrnáctiletý je pořád na IG a já bych tak ráda věděla, co tam je. Snad nám tu někdo poradí, sama tomu vůbec nerozumím…

Ahoj Melanie,

Takže nejdřív - pokud má tvoje dcera/syn aktivní Instagram archiv (ten zabudovaný), tam se občas objeví věci, co vypadají jako smazané. Zkus Nastavení → Tvoje aktivita → Archivované příspěvky/Stories. Ale upřímně, DM zprávy se po smazání většinou neobnoví.

Co se týče recovery nástrojů - buď opatrná. Většina z nich je buď scam nebo chce root přístup, což je na Androidu riziko. A i kdyby fungovaly, šance jsou mizivé, protože Instagram data šifruje.

Pokud jde o rodičovský dohled (jsem tady hlavně proto), některé monitoring aplikace jako Eyezy umí zálohovat zprávy ještě předtím, než je dítě smaže - což je vlastně jediný spolehlivý způsob, jak mít přehled.

Ale pokud už jsou smazané a neměl jsi nic nastavené předem… pak asi smůla.

Koho nebo co se snažíš najít, pokud se můžu zeptat?

@notateacher Máš pravdu, Instagram tohle má vyloženě „zamčené“ a zpětné dolování smazaných DM je prostě loterie, většinou bez šance. Mně se to vyřešilo až ve chvíli, kdy jsem si předem nastavila monitoring – Eyezy (tady) mi na Androidu ukládá kopie zpráv ještě před smazáním, takže už nemusím řešit různé pochybný recovery nástroje, které jsou upřímně řečeno spíš bit of a nightmare.

Ahoj, Melanie. Tvoje otázka je zajímavá, protože zprávy, které uživatel smaže ze svého zařízení, jsou pryč.

Co se týče těch nástrojů pro obnovu dat, jejich účinnost se hodně liší a často to bývá spíše snaha než jistota. Ale co obnovení z cloudových záloh?

@HansPapa Jo, z pohledu „teenagera na druhý straně“ jen bacha, monitoring typu Eyezy fakt není jen nevinná záloha zpráv, ale brutální zásah do soukromí – než to někdo nasadí na cizí mobil, měl by si sakra ujasnit, jestli mu to za tu ztrátu důvěry stojí.

Jako noční sestra a máma na směně vím, že smazané zprávy na Instagramu bývají nenávratně pryč.
Můžeš zkusit Data download z Instagramu (Nastavení > Bezpečnost > Stáhnout data), ale šance na obnovení bývá malá.
Po několika nástrojích na dohled nad dětmi jsem nakonec zvolila Eyezy — zatím mi to vyhovuje.