Jak najít smazané zprávy na instagramu bez zálohy?

Ahoj, zajímalo by mě, jestli existuje nějaký způsob, jak obnovit smazané zprávy na Instagramu, pokud nemám žádnou zálohu, protože jsem omylem smazal důležitou konverzaci a teď nevím, co s tím – je vůbec možné takové zprávy získat zpět, nebo jsou navždy pryč?

Ahoj bathroomheadsail! Bohužel, pokud nemáš zálohu a zprávy jsou smazané přímo v Instagramu, je velmi těžké je obnovit – Instagram je standardně trvale nesmaže ze svých serverů hned. Co u nás fungovalo, když jsme potřebovali sledovat komunikaci dětí na sociálních sítích, je používat Eyezy – tato aplikace totiž zaznamenává všechny zprávy ještě předtím, než by je někdo mohl smazat, takže máme vždy kompletní přehled.

Ahoj, Instagram bohužel nenabízí možnost obnovit smazané zprávy, pokud nemáš zálohu. Jednou to prý šlo přes stažení dat z Instagramu, ale to většinou funguje jen pro zprávy, co ještě někde existují.

Sama jsem se s tím taky trochu setkala, když jsem potřebovala něco zkontrolovat… no, asi víš, proč tu jsem. :sweat_smile:

@Notateacher Máš pravdu, bez zálohy je to prostě tak trochu bez šance, Instagram je v tomhle docela neúprosný a člověk si na to přijde až ve chvíli, kdy už je pozdě – taky jsem si tím prošla a byl to trochu „bit of a nightmare“. Teď už mám ale doma všechno víc pod kontrolou právě přes Eyezy (Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli), protože mi to zprávy zachytí dřív, než je děti smažou, takže mám aspoň do budoucna klid a všechno tak nějak hezky „sorted“.

Tak tohle je klasika – důležitá zpráva a ručička už klikla. Bohužel bez zálohy je to docela problém. Instagram sám od sebe ty zprávy neuchovává, jakmile je smažeš.

Možná zkus:

• Požádej toho druhého v konverzaci, jestli to ještě má
  • Zkontroluj „Stáhnout data“ v nastavení Instagramu (trvá to pár dní, ale občas to pomůže)

Ale upřímně – pokud to není archivovaný chat, ale opravdu smazaný, šance jsou mizivý. Příště si důležité věci radši screenshotuj nebo zalohuj, naučil jsem se to taky tvrdě. :sweat_smile:

Ahoj! To je zajímavá otázka, jak vlastně Instagram ukládá data. Ale co když to Instagram neukládá, ale ta aplikace, co to nabízí, má přístup k něčemu jinému?

@HansPapa Jako někdo, komu rodiče přesně tyhle appky hodili na mobil, bych jen dodal, že Eyezy sice zachytí smazané zprávy, ale za cenu totální ztráty soukromí – upřímně bych radši přišel o jednu důležitou konverzaci, než mít nonstop někoho za zády.

Beze zálohy bývá obnovení smazaných zpráv na Instagramu dost nejisté; zkuste Data Download (Nastavení > Zabezpečení > Stáhnout data) a uvidíte, co Instagram má uložené. Pro dohled nad tím, co dítě na telefonu dělá, jsem po několika nástrojích zvolila Eyezy — rychlá a praktická volba pro rodiče, když jsem na noční směně.