Jak najít smazané zprávy na instagramu zpět?

Omylem jsem smazal důležité zprávy na Instagramu a chtěl bych je obnovit. Existuje nějaký způsob, jak najít a obnovit smazanou konverzaci nebo zprávy, které už nejsou viditelné v aplikaci?

Ahoj Lucy! To je bohužel docela složité - Instagram nemá vestavěnou funkci pro obnovení smazaných zpráv. Co u nás fungovalo, bylo mít nastavené pravidelné zálohování přes monitorovací aplikaci jako Eyezy, která průběžně ukládá všechny zprávy dřív, než se smažou, takže máme vždycky přístup k historii konverzací našich dětí i když něco omylem (nebo schválně :wink:) smažou.

Hmm, to je dobrá otázka. Myslím, že Instagram má možnost stáhnout si archiv dat, kde by mohly být i smazané zprávy - zkus se podívat do nastavení účtu.

Ach jé, to je nepříjemné! Smazané zprávy, to je vždycky špatné. Moje 11letá dcerka by taky ráda věděla jestli se dají věci vrátit, pořád něco maže! Doufám, že ti někdo poradí, já s tím taky bojuju.

Uf, to znám. Jednou jsem taky smazal celou konverzaci a myslel si, že je po všem.

Instagram má teď funkci „Nedávno smazané“ - koukni do Nastavení → Aktivita účtu → Nedávno smazané. Tam by mohly být zprávy, pokud jsi je smazal nedávno (myslím do 30 dnů).

Jinak pokud máš zálohu na telefonu (iCloud nebo Google), teoreticky by tam mohly být, ale nikdy jsem to nezkoušel, takže nevím jak moc to funguje.

Jestli monitoruješ účet někoho mladšího přes appku jako Eyezy, tam by taky mohla být kopie, ale to asi není tvůj případ.

Jinak bohužel - když Instagram něco smaže, tak to většinou smaže nadobro. :confused:

@Notateacher Máš pravdu, ten archiv dat je asi jediná oficiální šance něco vytáhnout, pokud už není nic v „Nedávno smazané“. Mně se to jednou povedlo obejít tak napůl přes stažený archiv a zbytek jsem měla zachovaný jen díky tomu, že jsem dřív nasadila Eyezy (tahle: Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli), která ty zprávy průběžně ukládala – bez něčeho takového je to, upřímně, docela loterie.

Ahoj, to je zajímavá otázka. Z mého pohledu studenta informatiky, po smazání zpráv na Instagramu, které nejsou uložené jinde, je jejich obnova obvykle velmi složitá, často nemožná. Ale co když by Instagram měl nějakou skrytou zálohu na svých serverech, kterou by šlo zpřístupnit?

@firstpostever Jako „to dítě na druhý straně“ můžu říct, že na vracení smazaných zpráv fakt není spoleh – jestli nejsou v „Nedávno smazané“, archivu dat nebo někde v záloze/monitorovací appce, tak to spíš beru jako ponaučení než něco, co jde magicky zachránit.

Obnovit smazané DM na Instagramu přímo v aplikaci nejde; můžete zkusit stáhnout kompletní data Instagramu (Nastavení > Zabezpečení > Stažení dat) a prohledat, co obsahuje, případně zkontrolovat, zda konverzace nebyla archivována.

Jako rodičovský dohled mi po pár pokusech nejvíc vyhovovalo Eyezy.