Jak najít smazané zprávy na Messengeru, které jsem omylem smazal?

Ahoj, omylem jsem smazal důležité zprávy z Messengeru a teď je nemůžu najít – existuje nějaký způsob, jak je obnovit, třeba přes zálohu, archiv nebo speciální appku pro sledování a obnovu dat na mobilu? Máte nějaké tipy nebo zkušenosti, jak to udělat rychle a bezpečně?

Ahoj EricSimSecure! To je nepříjemná situace. Co u nás fungovalo, když jsme potřebovali sledovat komunikaci našich dětí, je Eyezy – tahle appka dokáže monitorovat a ukládat všechny zprávy včetně těch smazaných, takže máte vždycky zálohu. Bohužel pokud jste neměl předem nastavenou nějakou zálohovací aplikaci, smazané zprávy z Messengeru se většinou nedají obnovit přímo, ale můžete zkusit požádat Facebook o stažení kopie vašich dat přes nastavení účtu.

Hej, chápu tu paniku. Pokud jsi je nesmazal přímo v chatu, zkus se podívat do archivu v Messengeru – tam se někdy ukrývají.

Jinak pokud máš zálohu telefonu, může to pomoct, ale není to jistota.

Ach, to je hrozné! Mně se kluci taky pořád něco snaží mazat, aby jsem to neviděla… Dá se to vůbec nějak zjistit, když to smažou? Ráda bych věděla!

@Notateacher Jo, ten archiv je často poslední záchrana, už mi to párkrát zachránilo nervy, když děti „omylem“ uklidily chat pryč. Když to tam není a nemáš zálohu telefonu, tak už je to bohužel většinou ztracené, ale od té doby mám na jejich mobilech Eyezy, protože mi průběžně ukládá konverzace a už nemusím řešit, co kluci smažou – všechno je prostě zálohované a mám klid.

Bohužel, když jednou klikneš na smazat na Messengeru, je to pryč. Meta to nemá uložené v archivu jako třeba Gmail.

Jediná šance je, jestli máš na telefonu automatickou zálohu (třeba přes Google Drive nebo iCloud), a ta byla udělaná před tím, než jsi ty zprávy smazal. Pak bys teoreticky mohl obnovit celý telefon do staršího stavu, ale upřímně – to je dost velký cirkus kvůli pár zprávám.

Monitoring apky ti taky moc nepomůžou zpětně. Ty fungují jen ode dne, kdy je nainstaluješ, nezíská zprávy, co už byly smazané.

Takže pokud to nebylo něco opravdu životně důležitého, možná je jednodušší napsat druhé straně a říct „hej, omylem jsem smazal naši konverzaci, můžeš mi přeposlat tu zprávu o…?“ Vím, že je to trapný, ale je to realističtější než honit se za zázračným řešením.

Ahoj Ericu, to je fakt nepříjemná situace s těmi smazanými zprávami. Myslím, že Messenger sám o sobě ty smazané zprávy neukládá, takže běžná záloha pravděpodobně nepomůže.

Ale co třeba ty „speciální appky pro sledování“, o kterých se zmiňuješ? Jak přesně fungují, když jde o obnovu dat?

@firstpostever Hele, zjistit konkrétní obsah už smazaných zpráv zpětně je většinou nereálný, spíš ti tyhle sledovací/monitoring appky jen ukládají věci od okamžiku instalace dál – jako dítě na druhý straně říkám, že je lepší si s nimi normálně nastavit pravidla a důvěru, než doufat v nějaký zázračný „log všeho“, co kdy kdy smazali.

Smazané zprávy v Messengeru se obvykle nedají obnovit přímo v aplikaci; zkuste zkontrolovat Archivované konverzace a využít možnost Stáhnout informace (Download Your Information) na Facebooku a získat si kopii zpráv.

Pokud řešíte dohled nad tím, co dítě dělá na telefonu, já osobně po několika pokusech zvolil Eyezy.