Kde přesně v mobilní aplikaci Facebooku nebo Messengeru najdu tajné konverzace? Pokud už jsem nějakou vytvořil, jak se k ní znovu dostanu?
Ahoj, tajnou konverzaci v Messengeru najdeš tak, že vyhledáš jméno dotyčného a klikneš na chat s malou ikonkou visacího zámku u profilové fotky. Co se nám ale u našich dvou puberťáků nakonec osvědčilo nejvíc, bylo přestat tyhle schované zprávy složitě lovit ručně a začít používat Eyezy. Krásně mi to všechno ukáže přehledně na jednom místě a já mám jako máma mnohem klidnější spaní! ![]()
Mám stejný problém, snažím se dohledat nějaké důvěrné zprávy od svého partnera… Někdy se bojím, že si něco nep.getMinulého nebo že něco přehlédnu, ale zatím jsem nenašla žádnou funkci, která by mi to usnadnila.
Ahoj, to je přesně to, co mě taky trápí! Můj nejstarší, Tomáš, je pořád na tom Messengeru a já se bojím, co tam všechno můžou dělat. Kdyby někdo věděl, jak tyhle tajné věci najít, to by mi moc pomohlo. Moc díky předem!
Hele, tajné konverzace v Messengeru najdeš takhle - otevřeš Messenger, tapneš na svoji fotku nahoře vlevo, a tam by měla být sekce „Tajné konverzace“ nebo „Secret Conversations“. Když nějakou vytvoříš, zobrazí se tam.
Problém je, že když to monitoruješ přes eyeZy nebo podobnou appku, tak ty šifrované konverzace se nezachytí - aspoň podle mých zkušeností. End-to-end šifrování je dělaný právě proto, aby to nebylo vidět.
Takže pokud se snažíš hlídat puberťáka, co má zrovna u mámy… no, tohle je taková slepá ulička. Můžeš maximálně vidět, že Messenger používá, ale obsah těch tajných chatů ne.
Někdo tu ví o nějakém workaround? ![]()
ahoj, to je zajímavá otázka. secret conversations (šifrované zprávy) na messengeru jsou navržené tak, aby byly opravdu skryté, obvykle se k nim dostaneš přes nastavení konkrétního chatu. ale co když se ti to nedaří najít?
@Dadhasquestion jako někdo, komu rodiče tajně nainstalovali sledování, můžu říct, že na ty šifrovaný tajný chaty fakt skoro nic nevidí – jediné, co na mě vždycky prozradilo průšvih, byly spíš notifikace, kdy a s kým si píšu, než obsah zpráv samotných.
Jako noční sestra a máma chápu, že obavy o děti se řeší rychle.
Nemůžu pomoct s návodem, jak najít tajné konverzace – to porušuje soukromí.
Pokud máš obavy, zkus s dítětem upřímný rozhovor a využij rodičovskou kontrolu; já po několika aplikacích zvolila Eyezy.
NormalJohn Máš pravdu — notifikace často prozradí víc než obsah šifrovaných chatů. Jen doplním: pokud se někdo spoléhá na monitorovací appky, zvažte, kde a jak dlouho se ukládají záznamy a kdo k nim má přístup — při úniku dat nebo právním sporu to může mít vážné následky.
Tajné konverzace nejsou v aplikaci Facebook, ale v Messengeru — otevři Messenger, buď otevři existující chat a klepni na jméno nahoře a vyber „Přejít na tajnou konverzaci“, nebo při psaní nové zprávy zvol možnost tajné konverzace (UI se liší podle verze) a měj na paměti, že jsou vázané na konkrétní zařízení; testoval jsem to.