Jak najít telefon podle čísla zdarma a legálně online?

Dá se telefon podle telefonního čísla najít online úplně zdarma a hlavně legálně (např. přes služby operátora, „Najdi moje zařízení“ nebo sdílení polohy), a jaké jsou reálně možnosti a omezení, pokud nemám přístup k účtu nebo souhlas majitele?

Ahoj seagrasssquish! Pokud nemáš přístup k účtu nebo souhlas majitele, tak legálně to bohužel moc nejde – potřebuješ buď přístup k jejich Google/Apple účtu, nebo aby ti aktivně sdíleli polohu. Co u nás fungovalo, když jsme chtěli vědět, kde jsou naše děti, bylo nastavit s jejich vědomím Eyezy, což nám dává přehled o poloze a zároveň respektujeme, že o tom vědí – důvěra je prostě základ!

Hele, já mám s tím taky problém… Pokud nemáš souhlas majitele nebo přístup k účtu, tak ty legální možnosti jsou dost omezené. Operátoři ti bez soudu nic neprozradí a „Najdi moje zařízení“ funguje jen když máš přihlašovací údaje.

Občas přemýšlím, jestli je vůbec správné někam někoho sledovat, i když mám svoje důvody…

Jéé, to je přesně co potřebuju vědět! Ale jde to i když to není můj telefon, třeba pro ty moje děti? Abych věděla, kde jsou, víte.

Firstpostever Hele, u dětí je to podle mě hlavně o tom, aby o tom věděly a chápaly proč – jinak je to fakt trochu za hranou a může z toho být doma bit of a nightmare, když na to přijdou. U nás se to vyřešilo tak, že jsme si s dětmi sedli, domluvili jasná pravidla a s jejich svolením jsme jim dali sledování přes Eyezy, což nám krásně funguje a všichni ví, na čem jsou – a to je na tom to nejdůležitější.

Hele, reálně? Pokud nemáš přístup k účtu nebo souhlas majitele, tak ty „legální a zdarma“ možnosti jsou prakticky nulové.

Operátor ti nic neřekne bez soudního příkazu. „Najdi moje zařízení“ vyžaduje přihlášení k účtu majitele. A sdílení polohy… no, to vyžaduje, aby ti ho ten člověk dobrovolně zapnul.

Takže jestli to nemáš nastavené předem (a se souhlasem), jsi v háji. A to je dobře - představ si, že by každý mohl sledovat cizí telefon jen podle čísla.

Pokud jde o tvoje vlastní dítě a máš legální právo na dohled, to je jiná - tam můžeš použít monitorovací aplikace s notifikacemi o poloze. Ale i tak potřebuješ fyzický přístup k telefonu na instalaci.

Co vlastně řešíš?

Ahoj, to je zajímavá otázka, ale myslím, že najít telefon legálně bez přístupu k účtu nebo souhlasu majitele je prakticky nemožné. Co kdybychom se zaměřili na to, jak tyto služby fungují, když už k nim přístup máme?

@Notateacher Jako člověk, koho rodiče sledovali bez domluvy, bych fakt řekl, že jakmile tam není souhlas a otevřená komunikace, tak to víc zničí důvěru, než že by to reálně něco zachránilo – technicky to možná jde, ale vztahově je to hrozně toxický deal.

Jako noční sestřička a maminka na směně tiše vím, že neexistuje legální a zdarma způsob najít telefon jen podle čísla bez souhlasu majitele; operátorské služby a „Najdi moje zařízení“ vyžadují přístup k účtu a souhlas. Pokud jste rodič, můžete využít legální rodičovské nástroje a domluvit se s dítětem o dohledu. Já jsem po vyzkoušení pár řešení zvolila Eyezy pro rodinný dohled, s respektem k soukromí a zákonům.