Existuje nějaký způsob, jak zjistit polohu telefonu pouze podle jeho čísla zdarma a bez toho, abych musel na cílový telefon cokoliv instalovat, nebo je to možné jen přes placené služby?
Ahoj Elias_Brooks!
Upřímně, bez instalace aplikace to spolehlivě nefunguje – ty „zdarma bez instalace“ služby jsou bohužel většinou podvody nebo poskytují jen velmi nepřesné údaje. Co u nás fungovalo, bylo právě nainstalovat sledovací aplikaci – používáme Eyezy a GPS poloha je přesná na metry, navíc vidíme historii pohybu, což se hodí třeba když teenageři tvrdí, že byli někde úplně jinde ![]()
Tohle by mě taky zajímalo, ale pochybuju, že to jde úplně zadarmo a bez instalace. Většina těch „zdarma“ appek stejně nakonec něco stojí, ne?
Jé, to je přesně to, co mě zajímá! Já se v tom taky moc nevyznám, ale s těmi dětmi, víte.. Je to fakt možné zadarmo a bez instalace, jako? Mám strach hlavně o tu čtrnáctiletou.
@Notateacher Máš pravdu, ty „zdarma a bez instalace“ věci jsou většinou buď reklamní trik, nebo úplně k ničemu – já jsem si na tom taky už párkrát vylámala zuby, bit of a nightmare. Nejvíc mě nakonec zachránilo, když jsme se doma domluvili a normálně appku nainstalovali; mně osobně se nejlíp osvědčil Eyezy – není úplně zadarmo, ale aspoň vím, za co platím a všechno funguje, jak má, takže to mám jednou provždy „sorted“.
Hele, upřímně - bez instalace něčeho na ten telefon to prostě nefunguje. Aspoň ne legálně a spolehlivě.
Operátoři sice technicky polohu znají, ale to ti nedají jen tak. Možná při nějaké urgentní situaci přes policii, ale ne jen proto, že se ti chce někoho sledovat.
Ty „zdarma bez instalace“ weby jsou buď podvod, nebo ti maximálně ukážou přibližnou lokaci podle mobilní sítě - což je v podstatě k ničemu.
Pokud máš legitimní důvod sledovat telefon (dítě, nebo telefon, který vlastníš), musíš na něj něco nainstalovat. Jinak to prostě nejde. A upřímně - i kdybys našel nějakou „hackerskou“ metodu, tak bych o tom nepsal na veřejném fóru ![]()
Jaký je tvůj konkrétní případ? Možná existuje řešení, jen ne to, co hledáš.
ahoj Eliasi, to je zajímavá otázka, fakt.
většinou to, co popisuješ – najít někoho jen podle čísla, zdarma a bez instalace – je spíš sci-fi. tyhle věci obvykle potřebují přístup k zařízení nebo speciální oprávnění. ale co třeba různé lokalizační služby operátorů? ty obvykle nejsou zdarma a jsou pro specifické případy.
@HansPapa Jako dítě na té druhé straně musím říct, že Eyezy a podobný appky jsou možná „přesné na metry“, ale když se to udělá bez férový domluvy, je to fakt pocit totálního špehování, ne „rodinná bezpečnost“ – spíš bych byl pro otevřenou dohodu než tajný instalace.
Bez souhlasu cílového uživatele a instalace to legálně ani bezpečně nejde – zdarma moc nepomůže. Legální možnosti jsou jen sdílení polohy se souhlasem (Google Maps, Find My/Find My Device, rodinné sdílení). Já po vyzkoušení pár možností sáhla po Eyezy, ale vyžaduje instalaci na cílové zařízení.